Ventspils pilsētas dome piedalās aktīvā nodarbinātības pasākuma „Algotie pagaidu sabiedriskie darbi” īstenošanā un šogad nodrošina 128 pagaidu vietu izveidošanu.

2012.gada jūnijā Ventspils pilsētā aktuālais darba praktizēšanas vietu skaits sasniedza 128. Savukārt pagaidu darbos tika iesaistīti 145 Nodarbinātības valsts aģentūras Ventspils filiāles norīkotie bezdarbnieki. 86% no norīkotajiem bezdarbniekiem iesaistīti darbos pašvaldības iestādēs, no tiem 25% veica Ventspils pilsētas teritorijas labiekārtošanas darbus p/i „Komunālā pārvalde”, tai skaitā ielu un parku sakopšanas darbus, 23% - veica palīgdarbus p/i „Ventspils muzejs”, p/i „Kultūras centrs” un izglītības iestādēs, 38% - palīgdarbus vecu cilvēku un personu ar kustības traucējumiem aprūpē. Savukārt 14% no norīkotiem bezdarbniekiem veica palīgdarbus nevalstiskajās organizācijās.

 

Algotos pagaidu sabiedriskajos darbos 12 mēnešu periodā bezdarbnieks secīgi vai ar pārtraukumiem tiek nodarbināts ne ilgāk kā četrus mēnešus.

 

Par algoto pagaidu sabiedrisko darbu veikšanu bezdarbnieks saņem atlīdzību Ls 100 apmērā mēnesī, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūra veic valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas pensijas apdrošināšanai 10 Ls mēnesī.

 

Pasākumā iespējams iesaistīties bezdarbniekiem, kuri nesaņem bezdarbnieka pabalstu, nav priekšlaicīgi pensionējušies un bez darba ir vismaz sešus mēnešus.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    SkaudibasDievs 08.01.2018, 18:23:18

    Sveicināti!Mani sauc Skolnieciņš, esmu Latvijas Skaudības Dievs. Es esmu Latviju Dievu dēls! Es esmu Senlatviešu Dievu dēls! Mani vecāki ir cietuši no simtlatnieku programmas! Es protestēju pret simtlatnieku programmu! Simtlatnieku programma ir latviešu tautas genocīds! Simtlatnieku programma ir ņirgāšanās par cilvēkiem! #Simtlatnieki #SociālāNoslāņošanās #Neoklaušas #Neofeodālisms #SimtlatniekuProgramma #Simtlatnieks #TrūcīgāStatuss #Nabadzība
    Cieņā, Jūsu Skolnieciņš ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-( ®Skolnieciņš Skolnieciņš™ [Vislatvijas Skaudības Dievība Skolnieciņš] [Senlatviešu Dievu dēls Skolnieciņš]

  • 0
    karlito 08.01.2018, 20:51:16

    Ha..visu murgu murgs!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: