Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.
Mūsu olimpieši ir gatavi startiem
Livonijas ordeņa pilī notika svinīgs pasākums, kurā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs tikās ar Latvijas III olimpiādes dalībniekiem un vēlēja viņiem spēku, izturību un sportisko veiksmi.
Mazirbes ielā gaida rekonstrukciju
Pavasarī un rudenī, kad sākas lietus periodi, Mazirbes iela kļūst neizbrienama – ietves un pagalmi grimst ūdenī un daudzi pensionāri nevar iziet no saviem dzīvokļiem.

2.lpp. Viedoklis: „Tehnoloģiju varā”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.
«Arī viens no Ventspils bērnudārziem, kā izrādās, iekļauts pētījumā par divgadnieku valodas attīstību. Ventspilniekiem rezultāti esot labi, vismaz Rūķša bērni formālajos logopēdu kritērijos iekļaujas.»

3.lpp.
Reitingā iekļuvušas piecas skolas
Četras pilsētas un viena novada skola ierindota Ata Kronvalda fonda veidotajā skolu reitingā darbā ar talantīgajiem skolēniem.  
Ventspilī jauni speciālisti
Ventspils arodskola nupat izlaidusi no savas paspārnes jaunos speciālistus. Daļa no tiem jau iekārtojušies darbā. Vispieprasītākie esot metinātāji. Pašlaik aktīvi notiek jaunu audzēkņu uzņemšana un vairākas grupas jau esot nokomplektētas.

4.lpp. Kriminālziņas. No naudas mijējiem piedzen nodokļus
Tā saucamajā vekseļu lietā un māju izkrāpšanas lietā notiesātie atkal stājušies tiesas priekšā – šoreiz par nodokļu nemaksāšanu.
Huligānus aicina pieteikties labprātīgi
Ventspils slimnīca ar videonovērošanas kameru palīdzību ir fiksējusi divus jauniešus, kuri sabojājuši slimnīcas informācijas stendu.
Točkas varēs nosūdzēt interaktīvi
Valsts policija ir radījusi iespēju par točkām ziņot interaktīvā veidā – policijas mājaslapā.
Aicina nepirkt zagtas ķimikālijas
Policija brīdina, ka Kurzemes lauku sētās var ierasties apšaubāmi pārdevēji, kuri var mēģināt notirgot zagtus augu aizsardzības līdzekļus.

5.lpp.
Bērns ir vērtība kopš ieņemšanas brīža
Krīzes grūtniecības centra organizētajos kursos Aicināti rūpēties, kas domāti visiem, kas iestājas par dzīvības svētumu, paredzētas 15 nodarbības. Šovakar notiks ceturtā.
Izpētīti Rūķīša audzēkņi
Bērnudārza Rūķītis divgadnieki bijuši dūšīgi palīgi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas logopēdei Ilzei Vācietei viņas maģistra darba tapšanā. Pētījuma, kurā tika iesaistīti arī mazie ventspilnieki, rezultāti ir gana iepriecinoši.

6.lpp. Kultūra. Tu esi māceklis, tikai māceklis
Talseniecei Maijai Laukmanei nupat iznākusi grāmata durvis, kurā ir dzeja un domu planējumi. «Skaties, kur gribi,» Maija saka, «visur stāv debesis.»
Divi Miervalži, Jēkabi, Jāņi un Ainari
Ventspils vīrus koris bija to 14 kolektīvu pulkā, kas piedalījās Baltijas un Ziemeļvalstu vīru koru svētkos Tartu. Uz Igauniju devās labākie no 25 Latvijas vīru koriem.

7.lpp. Intervija. Lācis uz kuģa un krūzītes dzelmē
Naftas atkritumu savācējkuģa Rinda kapteiņa mehāniķa PIUS POĻA mūžs nesaraujami saistīts ar Ventspils ostas veidošanos un izaugsmi. «Neviena ostas piestātne nav uztaisīta bez manas klātbūtnes,» pamatoti lepojas sirmais kungs.

8.lpp. Autobusā noklausītas sarunas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: