Sestdien Tūrisma dienā arī Ventspils muzejs gaida viesos gan tālākus, gan tuvākus ciemiņus.

Muzeja aktivitātes sāksies jau ar tradicionālo akciju Noskrien Bānīti! Piejūras brīvdabas muzejā, kurai starts tiks dots plkst.12 stacijā Pludmale. Līdztekus Mazbānīša kustībai, kas Tūrisma dienā notiks pēc īpaša grafika, Piejūras brīvdabas muzejā varēs pieteikties vēl vienai sportiskai darbībai- fotorientēšanās spēlei Atrasts muzejā, ko vadīs muzeja pedagogs Zane Pavariņa.

 

Piejūras brīvdabas muzejā skatāmas vairākas jaunas, lieliskas izstādes- krājuma izstāde Mazais kannu festivāls, kas veltīta it kā godā neceltam, bet gana pievilcīgam un daudzfunkcionālam priekšmetam – kannai. Zigrīdas Ilenānes ziedu gleznas Gadalaiki Piejūras brīvdabas muzeja dzirnavās un tekstilmākslas profesionāļus un interesentus saistošā TDS Rīdze tekstiliju un krāsošanas padomu izstāde.

 

Livonijas ordeņa pilī visas dienas garumā (10:00-18:00) varēs apskatīt krājuma un privātkolekciju izstādi Lelles, kā arī glezniecības plenērā Agrīnais reālisms ‘2012 tapušos darbus. Plenērs norisinājās Ventspils pilsētvidē no 21.aprīļa līdz 28.aprīlim un pulcēja sekojošus māksliniekus- R.Blaževiču, S.Cauni, J.Kupču, K.Keiri, L.Bikši, S.Krastiņu, D.Saulīti, M.Upzaru, I.Zalānu un R.Muzi. Tūrisma dienas īpašais piedāvājums gidiem- plkst.14 un plkst.16 ir iespēja kopā ar vēsturnieku iepazīt Ventspils muzeja jaunās II stāva telpas.

 

Amatu mājā plīvo pavasarīgu krāstoņu tekstiliju izstāde Krāsainas šalles (aut.Laila Skuja) un, protams, joprojām ir iespēja iepazīt Senās klases pamācošo ekspozīciju, iejūtoties 19.gs. beigu skolnieku lomās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: