19. maijā ventspilnieki un pilsētas viesi tika aicināti svinēt „Pārventas svētkus 2012”.

Apskati foto no Pārventas svētkiem!

Plkst. 13.30 svētkus atklāja gājiens no Ventspils 5. vidusskolas līdz pasākuma centrālajai norises vietai - skvēram pie Pārventas Sporta halles.

Plkst. 14.00 koncertā „Radi un izmēģini!” savus īpašos talantus demonstrēja Ventspils 3. un 5. vidusskolas dziedošie un dejojošie audzēkņi, kā arī Ventspils pirmskolas izglītības iestāžu „Margrietiņa”, „Pasaka” un „Varavīksne” bērni. Skatītājus priecēja arī īpašie viesi - dziedātājs  Lauris Reiniks un Ņikonovu ģimene no Talsu novada Laucienes. Cirka mākslas noslēpumus atklāja cirka studijas „Beztemata” (Liepāja) dalībnieki.

No plkst. 14.00 Ventspils 3. vidusskolas sporta zālē norisinājās akcija „Sporto!”. Ikvienam  interesentam bija iespēja vērot  paraugdemonstrējumus ielu vingrošanā, ko piedāvāja šova „Latvijas Zelta talanti 2012” finālisti  brāļi Kozlovi. Savu meistarību rādīja bērni, kuri nodarbojas ar taekvando (treneris Igors Likovs), kā arī jaunie futbolisti no bērnu un jauniešu sporta kluba "Ventspils Olimpiskā cerība" (treneris Aleksndrs Kohans).

No plkst. 14.00 laukumā pie Ventspils 3. vidusskolas darbojās gleznošanas un veidošanas meistardarbnīcas „Izkop savu talantu!”. Dažādu pērļu virteņu noslēpumus palīdzēja saskatīt Svetlana Akimova ar radošo komandu.  Visus klātesošos ar krāsainību un daudzveidību pārsteidza Ventspils vispārizglītojošo mācību iestāžu audzēkņu un pedagogu veidotā izstāde „Mazais ziedu paklājs”, bet īpašu vietu šajos svētkos ieņēma kustību ielu spēle „Vai tu pazīsti Pārventu?”

Savukārt no plkst. 14.30 Pārventas bibliotēkā notika pasākums „Ieklausies, izproti, saglabā!”, kur, projekta „Dzīvā bibliotēka” ietvaros, ikvienam bija iespēja vaigu vaigā tikties un diskutēt ar Ventspilī pazīstamiem, populāriem un interesantiem cilvēkiem. Tā bija saruna par dzīvi, par talantu, par sapņiem.

Kad dienas garumā talanti bija izrādīti un novērtēti, iegūtas jaunas zināšanas un prasmes, tad Ventspils 3. vidusskolas dīdžeji aicināja izklaidēties ballītē „Dejo un priecājies!”.

Pasākumu finansiāli atbalstīja Ventspils pilsētas dome.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: