Šodien plkst.16.00 Galvenajā bibliotēkā tikšanās ar fotoizstādes „Indija- Mistiskie pieskārieni" autoru Kurtu Sauteru. Piedalās žurnālists, kustības „Dalīsimies privilēģijās" atbalstītājs Latvijā Arnis Šablovskis.

Ventspils Galvenās bibliotēkas pasākumu un izstāžu zālē no 21. līdz 30.jūlijam apskatāma fotoizstāde "Indija – Mistiskie pieskārieni". Izstādes autors ir Šveices fotomākslinieks Kurts Sauters (mākslinieciskais pseidonīms - TOTOTOF) .


Kurts Sauters darbību fotogrāfijā uzsāka mūzikas un modes pasaulē, veidojot portretus. Laika posmā no 1991. līdz 1995. gadam dokumentējot karu, viņš strādāja bijušajā Dienvidslāvijā. Ar savu kameru viņš devies arī narkotiku un graustu ellē.

Kurts Sauters saka: „Esmu mēģinājis parādīt cilvēka dvēseli, raksturu un instinktu, dažkārt arī mazliet provokatīvos attēlos. Visi pasaules kari vispirms iesākas mūsu prātā un savā ziņā - mēs visi esam karotāji".

Kā fotožurnālists, strādājot ANO un Indijā, Kurts Sauters savulaik ir saticies gan ar Māti Terēzi, gan Mahatmas Gandija mazdēlu. Viņa attēli ir tikuši izstādi daudzviet pasaulē.

1996. gadā viņš mainīja savu dzīves veidu, uzsākot garīgo- sevis ierobežošanas un atteikšanās ceļu. Tā radās kustība „Dalīsimies privilēģijās" brīva no jebkura veida organizācijām un reliģijām. Daudzviet Eiropā ir aizsākti ļoti auglīgi projekti. 1997. gadā Indijā, Kalkutā „Dalīsimies privilēģijās" iesāka savu darbību ar divām mobilām virtuvēm, lai dāvātu ēdienu visnabadzīgākajiem, sniegtu bezmaksas medicīnisko aprūpi un  bezmaksas angļu valodas apmācību ielu bērniem un viņu mātēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: