Ik gadu pilsētas svētki tiek ieskandināti ar jauku tradīciju – pašvaldība pateicas tiem ventspilniekiem, kuri daudz darījuši pilsētas un sabiedrības labā.

Ventspilnieku izvirzīto laureātu sumināšana notiks šovakar plkst. 19.30 Rātslaukumā. Lielo balvu šogad saņem Ventspils politiķis Guntis Blumbergs par rezultatīvu darbu finansējuma piesaistē pilsētas attīstības projektu īstenošanai. Nav šaubu, ka ventspilnieki Blumbergu ļoti mīl dēļ viņa vienkāršības un atvērtības pret ikvienu.

Savukārt domes Balvas piešķirtas astoņiem cilvēkiem. Liels prieks par mūsu bijušo kolēģi, dzejnieci un rakstnieci Laimdotu Sēli, kura balvu saņem par Ventspils vēstures tematiku un ventspilnieku spilgtu dzīves notikumu atspoguļošanu savos dzejoļos un prozas sacerējumos. Laimdota ir cilvēks, kurš ļoti iestājas par pilsētas vēstures vērtībām, rokot dziļi un pamatīgi.

Uzņēmējs, futbola kluba Ventspils prezidents Jurijs Bespalovs balvu izpelnījies par ieguldījumu uzņēmējdarbības attīstībā un profesionālu futbola klubu izveidē. Bet Rakstnieku mājas vadītāju Andru Konsti godina par pilsētas kultūrvides veidošanu un ieguldījumu Ventspils starptautiskajā atpazīstamībā. Arī mēs esam dzirdējuši daudz lieliskas atsauksmes no literātiem par burvīgo vidi Rakstnieku mājā, par jautrajiem sēņošanas pasākumiem un iešanu uz jūru.

Ventspils Labiekārtošanas kombināta apzaļumošanas iecirkņa meistare Inga Reinholde lielā mērā uz saviem pleciem iznesa Ginesa rekordu ieguvušā ziedu paklāja organizatorisko darbu, kā arī rīko populāro Baltijas ziedu paklāja festivālu. Viņa balvu saņem par pievilcīgas ainavas radīšanu pilsētā iekārtojot puķu dobes, piramīdas un skulptūras.

Ilga Dravniece laureāta godā tikusi par ilggadēju darbu, vadot pensionāru biedrību Ventspils liedags. Zinām, ka Ilga šo darbu darīja ar sirdi, apčubinot ikkatru pensionāru. Tikmēr garīgo vērtību stiprināšanā daudz darījis Ventspils luterāņu draudzes mācītājs Valters Ozoliņš, kurš mūsu pilsētā nesavtīgi kalpo jau 22 gadus.

Ciedrai Jaunbelzējai apbalvojums piešķirts par profesionālu darbu, vadot pilsētas poliklīniku, un rūpēm par ventspilnieku veselību. Arī avīzei ar Jaunbelzēju izveidojās lieliska sadarbība, jo viņa nekad neatteica skaidrojumus un padomus veselības jautājumos.

Jau pagājušajā gadā daudzi ventspilnieki aktīvi balvai virzīja sporta skolotāju un boksa treneri Staņislavu Šapkinu. Pelnīto balvu viņš saņem šogad par ilggadēju darbu, tostarp gatavojot sportistus, kuri ieguvuši godalgotas vietas Eiropas un Pasaules čempionātos.

Arī Ventas Balss kolektīvs sirsnīgi sveic balvu saņēmējus, no kuriem daudzi ir bijuši mūsu avīzes varoņi, eksperti un padomdevēji. Aicinām ventspilniekus būtu aktīviem un nākt uz apbalvošanas pasākumu, lai sveiktu savus tuviniekus, draugus, paziņas un kaimiņus. Turklāt pasākumu kuplinās izcili muzikāli priekšnesumi ar populāru apvienību un solistu piedalīšanos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: