Ventspilniece Elīna Krace ir viena no pretendentēm uz labdarības projekta Labie darbi stipendiju.

Pastāvīgie Ventas Balss lasītāji noteikti pamanījuši, ka šovasar esam piesaistījuši vairākus jaunus fotogrāfus, un Elīna ir viena no viņiem. Ar fotografēšanu jauniete aizrāvusies pirms trim gadiem.

Sākumā tas bija vaļasprieks, bet pamazām pārtapa vēlmē kļūt par profesionālu fotogrāfi. Lai mērķi īstenotu, viņa iestājās Latvijas Kultūras koledžā, kur apgūst fotomākslu, un pabeigusi jau 1. kursu. Nākotnes plānos ietilpst studijas Kultūras akadēmijā vai ārzemēs. Elīnas darbi atzinīgi novērtēti vairākos konkursos – Man blakus, Latvijas daba – mūsu skaistums, Pavasaris Latvijā 2010, LKFA fotokonkursā u.c., kā arī eksponēti fotoizstādēs.

Skaidrs, ka labas kvalitātes fotogrāfijas var dabūt ar augstas klases aparātu, un Elīnai šobrīd tāda nav. 18. dzimšanas dienā viņai uzdāvināja Nikon kameru, taču pēc pāris mēnešiem dzīvokli apzaga, un viens no zagļa guvumiem bija fotoaparāts. «Tajā dienā mans kadrs izdzisa – atkal biju atsviesta atpakaļ sākumpunktā,» skumji konstatē jauniete. Šobrīd viņa noskatījusi Nikon spoguļkameru, un tieši tās iegādei noderētu stipendija. Labdarības projekta Labie darbi mērķis ir atbalstīt un veicināt bērnu, jauniešu un pieaugušo personīgās attīstības un profesionālās izaugsmes iespējas, un tādas Elīnai neapšaubāmi ir.

«Mani plāni varbūt ir ambiciozi,» atzīst jauniete, «es vēlos kļūt par pasaulē pazīstamu fotogrāfi un nest Latvijas vārdu pasaulē. Vēlos ar savām fotogrāfijām likt cilvēkiem priecāties un reizē aizdomāties par to, kas mums ir dots.»

Lai Elīna Krace iegūtu stipendiju, līdz 31. jūlijam varat par viņu balsot portālos www.labiedarbi.lv un www.draugiem.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: