Neskatoties uz divkāršotajiem sodiem, aizvien vēl ir daudz autovadītāju, kas pie stūres sēžas reibumā. Gan šonedēļ, gan arī Līgo svētku nedēļā notiks pastiprināta kontrole uz ceļiem.

Valsts policijas Ventspils iecirkņa Ceļu policijas vecākais inspektors Gatis Putniņš informē, ka šogad piecos mēnešos Ventspilī un novadā aizturēti 43 autovadītāji, kas pie stūres sēdušies alkohola reibumā, turklāt 15 no viņiem bijuši arī bez autovadītāja apliecības. Vēl pieci autovadītāji bijuši narkotisko vielu iespaidā. Savukārt pie velosipēda vai mopēda ruļļiem bijuši 28 iereibušie. Šā gada rādītāji daudz neatpaliek no pagājušā gada cipariem.

 

Pērn piecos mēnešos aizturēti 55 iereibuši autovadītāji, 20 no tiem bijuši marta īpašajos reidos pieķertie to smago automašīnu vadītāji, kas nobrauca no prāmjiem. Savukārt ar velosipēdu un mopēdu reibumā braukuši 40 cilvēki. Narkotisko vielu reibumā pērn nav pieķerts neviens, taču Putniņš skaidro, ka šai kategorijai pastiprināta uzmanība pievērsta tikai pēdējā laikā.

 

Statistikas dati liecina, ka kopš pērnās Līgo dienas dubultotie sodi par braukšanu reibumā nekādu rezultātu nav devuši. Dzērājšoferi bija un būs, un situācija ilgtermiņā netiek risināta. Jāatgādina, ka šobrīd iereibušiem autovadītājiem atkarībā no promiļu daudzuma var uzlikt naudas sodu līdz 1000 latiem, atņemt tiesības no viena līdz četriem gadiem, kā arī piemērot administratīvo arestu līdz 15 diennaktīm. Savukārt velosipēdu un mopēdu vadītājiem var draudēt naudas sods līdz 120 latiem.

 

Palielinoties velosipēdistu skaitam, pieaug arī iereibušo velosipēdistu skaits. Pēdējās nedēļas laikā vien Ventspilī aizturēti trīs piedzērušies velosipēdisti, tostarp pa Sarkanmuižas dambi kāds 1977. gadā dzimis vīrietis brauca pamatīgā ķēmā – 3,06 promiles. Turklāt bieži vien viņi nemaz nezina, ka arī riteņbraucēji nedrīkst braukt iereibuši.

 

Ventspils iecirkņa Kārtības policijas priekšnieks Ojārs Blokmanis informē, ka agrāk nemaz nebija likumdošanas, kurā būtu paredzēta atbildība arī iereibušiem velosipēdistiem, bet tagad ir. Tāpēc policija pievērš viņiem pastiprinātu uzmanību, jo arī velosipēdists piedalās satiksmē un var izraisīt nopietnus satiksmes negadījumus. Piemēram, aizvakar Rīgā kāds iereibis velosipēdists smagi traumēja grūtnieci. Cietusī grūtniece nogādāta slimnīcā ar iegurņa kaula un astes kaula lūzumiem.

 

Tuvojoties Līgo svētkiem, Blokmanis brīdina, ka Ceļu policijas patruļas strādās pastiprinātā režīmā. Ceļu policijas inspektoriem palīgā nāks arī iecirkņu inspektori. Patruļas dežurēs gan pilsētā, gan arī uz novada ceļiem, it īpaši pagastos, kur notiks ballītes. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: