Ar ārvalstu viesu uzvaru noslēgušās grūtās kāpšanas sacensībās „Ventspils Open 2011”, kurās kopumā piedalījās vairāki desmiti dalībnieku no četrām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Ukrainas.

Divās sacensību dienās dalībniekiem bija jāveic kvalifikācija un labākajiem jāizkāpj arī fināla trases. Cīņa bija sīva un ne vienmēr tie, kas uzrādīja labāko rezultātu kvalifikācijā, plūca laurus finālā.

Sieviešu Elites grupā rezultāti gan bija prognozējami un pirmo vietu izcīnīja viešņa no Ukrainas Oļena Ostapenko, kuras pūrā ir daudz starptautisku sasniegumu. Amatieru grupā vīriem spēcīgākais bija Baltkrievijas sportists Aleksandrs Malahovskis, bet viņa tautietis Andrejs Ņikifarets uzvarēja Elites grupā vīriem.

Meiteņu konkurencē sacentās tikai pārstāves no Lietuvas un starp viņām labākā bija 11 gadus vecā Rugile Tamošunaite. Savukārt vienīgais Latvijas pārstāvis, kurš kāpa uz augstākā pjedestāla pakāpiena bija rīdzinieks Nauris Jasiunas – viņš bija labākais starp zēniem.

Sacensības vēroja un ar Latvijas Alpīnistu savienības vadību tikās Starptautiskās Kāpšanas sporta federācijas (ISFC) Eiropas Padomes loceklis. Jevgeņijs Sadovskis, kurš atzina, ka Latvijā ir plašas iespējas, lai kāpšanas sportu attīstītu augstākā līmenī un solīja palīdzēt rast iespējas, lai Ventspils piedāvāto infrastruktūru izmantotu starptautisku pasākumu rīkošanai.

„Ventspils Open 2011” rīkoja Ventspils kāpšanas sporta klubs kopā ar Olimpisko centru „Ventspils”. Atbalstu sniedza tūrisma un aktīvās atpūtas veikals „Virsotne” un aktīvās atpūtas ekipējuma un apģērbu kompānijas MARMOT (ASV) atbalstu.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: