Ventspils Maratona kluba valdes priekšsēdētājs ANDRIS VALERTS ar savu komandu šobrīd intensīvi gatavojas Piedzīvojumu parka pusmaratonam un aicina arī citus ventspilniekus 18. un 19. jūnijā doties uz Piedzīvojumu parku – skriet vai papildināt līdzjutēju rindas. Paredzams, ka uz starta būs 1500 skrējēju un nūjotāju.

Daudzi uz jums skatās ar apbrīnu un pat skaudību: «Nu, jā, tas jau Valerts, bet es nemāku skriet.» Kāds ir jūsu ceļš pretim četriem maratoniem un 14 pusmaratoniem?

– Savulaik, lai varētu trenēties pie brāļa Arno Kiršteina, aizgāju mācīties uz Piltenes vidusskolu, kur viņš bija fizkultūras skolotājs, jo Arno teica, ka man vajadzētu skriet. Gadu cītīgi noskrēju, bet nebija rezultāta, lai gan kopā ar mani trenējās arī Aigars Matisons, kam bija labi panākumi. Toreiz izdomāju tā – ja nav gaidītā rezultāta, vairs neskriešu. Spēlēju basketbolu un futbolu, bet neskrēju.

Kad man bija 36 gadi, strādāju augstos amatos un bieži apmeklēju dārgus restorānus, pasūtot lielas un treknas porcijas, sākās problēmas ar asinsspiedienu. Pēc strīdiem padomes sēdēs bija pat tā, ka gāzos gar zemi. Svars bija sasniedzis 100 kg, staigāju aizelsies, lai gan spēlēju basketbolu un pāris reižu nedēļa braukājos ar riteni. Uzsveru vārdu braukājos, jo viena lieta, ja cilvēks trenējas nopietni, otra, ja braukalē un pēc treniņa atkal pieēdas un dzer alu.


Interviju pilnībā lasiet piektdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: