Pēc trīs nedēļu pārtraukuma Olimpiskā centra Ventspils stadionā atgriezīsies futbols, turklāt gaidāms tiešām intriģējošs notikums – svētdien tiksies 2. līgas Rietumu grupas līderi.

JFK Ventspils futbolisti joprojām ir vienīgie 2. līgā, kas vēl nav ielaiduši vārtus, tomēr tas nav ļāvis izvairīties no punktu zaudēšanas. Otrajā kārtā ventspilnieki savā laukumā nospēlēja 0:0 ar Beitar futbolistiem, bet parējās trīs spēlēs izdevies uzvarēt. Svētdien Ventspilī ieradīsies viesi no Liepājas – Karostas komanda. Liepājnieki turnīru sāka ar trim uzvarām, bet tad sekoja zaudējumus jau pieminētajai Beitar, turklāt iespaidīgs – 1:4. Līdz ar to Karosta šobrīd turnīra tabulā formāli atrodas trešajā vietā, taču tikpat punktu, bet labāka vārtu attiecība ir Babīte SK, kas aizvadījusi par vienu maču vairāk. Savstarpējā spēlē uzvaru 2:1 gan svinēja liepājnieki, kuru rēķinā ir vēl arī divi sausie panākumi. Komanda arī iepriekšējā sezonā spēlēja 2. līgā, saīsinātajā turnīrā (tika izspēlētas vien 12 kārtas) ieņemot trešo vietu 14 komandu konkurencē.

Lielākā daļa spēlētāju ir Liepājas futbola audzēkņi, un ir arī spēlētāji ar Virslīgas pieredzi. Piemēram, Endijs Šlampe Latvijas spēcīgākajā līgā aizvadījis 97 mačus, bet trīs mači viņam arī Eiropas līgas kvalifikācijas spēlēs, no kuriem divos nospēlēts no zvana līdz zvanam. Ar precīziem sitieniem šosezon izcēlušies pieci karostieši, bet tikai viens no viņiem – Edgars Kovaļskis – guvis divus vārtus. Ventspils rindās vārtus guvuši tikai trīs, bet pārliecinošs uzbrukuma līderis ir komandas kapteinis Vladimirs Mukins, kurš izcēlies jau ar četriem precīziem sitieniem. Abām komandām četros mačos sāncenšus izdevies pārspēt sešas reizes, tā ka var prognozēt, ka sezonas ievadu līderu cīņā visu noteiks disciplīna aizsardzībā un prasme realizēt savus momentus. Pēc šī mača ventspilniekus atkal gaida ilgāks pārtraukums, bet jūlija sākumā sekos izbraukumi pie Babīte SK un FK Jūrnieks.

Pēc viena apļa turnīra pa četrām komandām no Rietumu un Austrumu grupas, ņemot līdzi tikai savstarpējo spēļu rezultātus, vēl divu apļu turnīrā turpinās cīņu par tiesībām 2023. gadā jau spēlēt Nākotnes līgā.

TURNĪRA TABULA

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    еs 20.06.2022, 19:12:42

    Ne velti šī komanda divas sezonas pēc kārtas ierindojās 3.vietā 2.līgā, arī šogad ir viena no favorītēm.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: