Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, ikdienā veicot patrulēšanu, konstatē dažāda veida pārkāpumus ceļu satiksmē, tostarp tiek uzsākti administratīvie procesi par pārkāpumiem, kas saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu ir uzskatāmi par agresīvu braukšanu.

17. decembrī ap plkst. 00.05 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas Saules ielā fiksēja automašīnu ''Volvo'' kuras vadītājs stāvlaukumā radīja apzinātu sānslīdi, kas uzskatāma par agresīvu braukšanu.

21. decembrī ap plkst. 14.40 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas Saules ielā fiksēja automašīnu ''Audi'', kuras vadītājs, nogriežoties uz Jūras ielu, veica apzinātu sānslīdi vietā, kur tādā veidā tiek apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, kas izpaužas kā agresīva braukšana.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā apzināta sānslīdes radīšana uz ceļiem vai citās vietās, kur iespējama satiksme, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 70 līdz 280 eiro.

Nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums – tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām.

Valsts policija aicina nebūt pārgalvīgiem, ievērot savstarpējo cieņu un sapratni uz ceļa, un neapdraudēt sevi un apkārtējos.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -5
    Kriska 22.12.2021, 12:43:59

    Nevajadzēja to Volvo sodīt. Nakts laikā stāvlaukumā neko sliktu neizdarīja. Cita lieta Audi - krustojumā dienas laikā.

  • -2
    Gārfilds 22.12.2021, 21:32:22

    Pie tādas visatļautības visi stāvlaukumi būtu pilni, ar zemu IQ.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: