Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas aizvadītā gada beigās Ventspilī aizturēja trīs vīriešus uz aizdomu pamata par neatļautu narkotisko vielu apriti. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrā kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušā gada nogalē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ventspils reģionālās nodaļas amatpersonas veica kratīšanu četros kustamos un nekustamos īpašumos Ventspilī, kur vienā no dzīvokļiem atrada un izņēma 106,3359 gramus bēšas krāsas pulverveida vielu, kas satur karfentanilu, 5,4924 gramus gaiši bēšas krāsas graudainas plastiskas  vielu, kas satur amfetamīnu, 20 tabletes, kas satur tramadolu, piecas tabletes, kas satur buprenorfīnu un 11 tabletes, kas satur klonazepāmu.

Narkotiskās vielas tika atrastas dzīvojamā istabā - gan skapī, gan paslēptas aiz gleznas. Tāpat likumsargi kriminālprocesa ietvaros uzlika arestu izņemtajai naudai 1400 eiro apmērā. Vērtējot izmeklēšanā iegūtos pierādījumus, redzams, ka izdarītajam noziedzīgajam nodarījumam nav tikai viena gadījuma raksturs. Ir secināms, ka narkotisko vielu aprite Ventspilī personu grupā ir veikta regulāri, vismaz vairāku mēnešu garumā.

Uz aizdomu pamata par  narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu lielā un nelielā apmērā pēc iepriekšējas vienošanās Ventspils pilsētā tika aizturēta personu grupa trīs cilvēku sastāvā. Visi vīrieši ir ventspilnieki un iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Soda apmēru noteikts tiesa.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: