No pagājušā gada rudens uz autoceļiem izvietotie fotoradari fiksē arī transportlīdzekļus, kas ceļu satiksmē piedalās bez OCTA.

Daļa iedzīvotāju nav informēti, ka vienas dienas laikā autovadītājs par braukšanu bez OCTA var tikt sodīts pat vairākkārt, ja viņa pārkāpums tiks fiksēts fotoradarā.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics norāda, ka nereti atklājas, ka cilvēki nav bijuši informēti par to, ka fotoradari tagad fiksē ne tikai ātruma pārkāpējus, bet arī tos autovadītājus, kuri brauc bez OCTA polises.

 

«Turklāt sabiedrībā valda mīts, ka par vienu pārkāpumu var sodīt tikai vienu reizi dienā, kaut mums ir bijuši gadījumi, kad cilvēki vienas dienas laikā saņem piecus administratīvā pārkāpuma protokolus. Rezultātā cilvēki ir neizpratnē un nepatīkami pārsteigti, tomēr sodu nākas maksāt par katru šādu gadījumu,» norāda Stengrevics.

 

Patlaban Satiksmes uzraudzības biroja rīcībā ir četri pārvietojamie fotoradari, kas fiksē transportlīdzekļa ātrumu bez tā apstādināšanas. Viens no tiem ir Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes rīcībā un šis fotoradars tiek rotēts par Kurzemes pilsētām un novadiem.

 

Policijas Ventspils iecirkņa Kārtības policijas priekšnieks Ojārs Blokmanis informē, ka Ventspilī fotoradars atkal varētu parādīties aprīlī vai maijā. Viņa rīcībā nav informācija, ka iepriekšējās reizēs fotoradars kādam būtu fiksējis OCTAS polises trūkumu vairāk par vienu reizi. Viņš gan piebilst, ka arī ceļu policijas patruļa par šādu pārkāpumu var sodu piemērot divas reizes, ja pēc pirmās reizes cilvēkam bijis pietiekami daudz laika polises iegādei, taču viņš to nav izdarījis.

 

Jāatgādina, ka braukšana bez OCTA skaitās nopietns pārkāpums, par ko ir naudas sods 60 latu apmērā . Par braukšanu bez OCTA vienas dienas laikā autovadītājs var tikt sodīts piecas, desmit un pat vairāk reizes, ja šo pārkāpumu fiksēs fotoradars. Līdz ar ko kopējā summa, ko var samaksāt par vienas dienas braukšanu bez OCTA, var būt vairāki simti latu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: