Šovakar savā laukumā BK "Ventspils" basketbolisti centīsies sagādāt franču "Gravelines" komandai pirmo zaudējumu FIBA Izaicinājuma kausa Top16 turnīrā. Mača sākums pulksten 18.30.

Diemžēl no turnīra tabulas viedokļa šai spēlei vairs tiešām nav nekādas nozīmes – francūži jau nodrošinājuši pirmo vietu, bet mūsējie otro. Ventspilnieku galvenais treneris Guntis Endzels solīja šajā mačā cīnīties tikai un vienīgi par uzvaru, jo citādāk, spēlējot savu līdzjutēju priekšā, nemaz nedrīkst rīkoties. Gan jau tādi paši nolūki būs arī "Gravelines" komandai, jo Top16 turnīrā francūži startējuši bez zaudējumiem – piecas uzvaras piecos mačos. Lūk, arī pirmais mērķis šim mačam. Ja vēlētas, pat divi vienā – sagādāt pirmo zāģi otrajā posmā frančiem un pašiem noslēgt Top16 turnīru uz pozitīvas nots.

Pirmajā abu komandu spēlē Dankirkā nemaz tik tālu līdz panākumam nebija, turklāt bija arī citi mači, kuru gaitā "Gravelines" neklājās viegli, tomēr izskaņa izdevās tikt pie panākuma. Tā kā mača uzdevums ir skaidrs – panākt, lai frančiem spēle beidzas ne tā, kā parasti.

"Gravelines" līderis Bens Vudsaids šobrīd ir ceturtais labākais punktu guvējs Izaicinājuma kausā (18,5 vidēji mačā), bet tikai divas vietas zemāk iekārtojies Rašads Andersons (17,2), tā kā intriģējoša būs arī šo divu snaiperu divcīņa.

Līdzjutējiem derētu arī cerēt, ka treneriem netrūks iemeslu lūgt minūtes pārtraukumu un ka tiks izmantotie tie visi. Galu galā, tieši Ventspilī ir šīs sezonas labākās karsējmeitenes! Lūk, arī otrs iemesls, kāpēc jāredz šī spēle – darbībā jāapskata pirmā Latvijas karsējmeiteņu čempionāta uzvarētājas. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: