Jau šonedēļ pirmo spēli MasterCard BBL čempionāta izslēgšanas mačos aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā uzņem igauņu Rock.

Regulāro sezonu mūsējie noslēdza ar uzvaru viesos 92:82 pret Dolphins, tomēr nācās samierināties ar otro vietu turnīra tabulā. Tas nozīmē, ka par tiesībām spēlēt Fina4 Kauņā ventspilnieki cīnīsies ar vecajiem paziņām no Rock, kas ierindojās trešajā vietā. Nekļūstot par regulārās sezonas uzvarētājiem, mūsējie ne tikai nav tikuši pie nosacīti vājāka pretinieka ceturtdaļfinālā, bet arī lielākās prēmijas - VEF par 1. vietu saņems 8000 eiro, kamēr mūsējiem pānāksies uz pusi mazāka summa.

Pirmā spēle ar Rock jau piektdien paredzēta Ventspilī, bet 17. martā komandas mērosies spēkiem Tartu. Pusfinālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divos mačos, tāpēc, ja tas būs nepieciešams, izšķirošais mačs 18. martā risināsies Ventspilī. Šajā sezonā savstarpējās cīņās nedaudz labāk klājies igauņiem, kas savā laukumā uzvarēja 89:79, bet pie mums piekāpās 77:81. Šī pāra uzvarētājus pusfinālā gaida tikšanās ar Žalgiris un Nevežis cīņas uzvarfētājiem.

Ventspilniekiem igauņiem pretī stāsies ar februāra vērtīgāko spēlētāju sastāvā – par pagājušā mēneša Baltijas līgas MVP atzīts BK Ventspils aizsargs Vejinmi Efedžuku. ''Tas, ka esmu ieguvis MVP apbalvojumu, ir pārsteidzoši. Komandas biedri manu iejušanos vienībā padarījuši ļoti vieglu. Lai izcīnītu trofejas visos trīs turnīros, kuros piedalāmies, jākoncentrējas katrai spēlei. Ja spēles laikā domā jau par nākamo maču, tas var traucēt demonstrēt labāko sniegumu laukumā un var kalpot par iemeslu zaudējumam uzvarētā cīņā. Esmu pārliecināts, ka varam izcīnīt trīs čempiontitulus un katrā spēlē realizēt savu potenciālu,'' kluba mājas lapā stāsta jamaikietis.

Kopš pievienošanās Kurzemes klubam Efedžuku Baltijas līgas turnīrā aizvadīja četras spēles, caurmērā atzīmējoties ar 20 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un 4,2 rezultatīvām piespēlēm. Labāko spēli Efedžuku aizvadīja 25. februārī, kad mačā ar ''Liepājas Lauvām'' guva 30 punktus un izpildīja četras rezultatīvas piespēles, palīdzot savam klubam izcīnīt uzvaru ar 95:77.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: