Basketbola kluba Ventspils sastāvu papildinājis amerikāņu spēka uzbrucējs Brendons Hanters, kurš pirms tam spēlējis gan NBA, gan vairākos klubos Eiropā.

Hanters Ventspilī ieradīsies jau šodien, bet viņa debija paredzēta piektdien, kad BK Ventspils savā laukumā aizvadīs pirmo MasterCard BBL spēli ar Rock komandu.  BK Ventspils ģenerālmenedžeris Mārtiņš Rībens: «Fiziski spēcīgs spēlētājs. Par spīti salīdzinoši nelielajam augumam produktīvi spēlē groza tuvumā gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Nevairās no fiziskas spēles, tāpat ir pietiekami pieredzējis un meistarīgs, lai sezonas izskaņā palīdzētu mūsu komandai.»

Amerikā dzimušais 30 gadus vecais un 201 cm garais Hanters savu basketbola karjeru uzsāka Ohaio universitātē un visus studiju gadus spēlēja koledžas komandā. 2003. gadā iekļuvis Nacionālās Basketbola Asociācijas komandā Bostonas Celtics, kurā aizvadīja vienu pilnu sezonu, bet nākamās vidū pievienojās citam NBA klubam Orlando Magic. Diemžēl šajā sezonā viņš iedzīvojās traumā, un tālākie mēģinājumi NBA karjerā bija neveiksmīgi.

2006. gadā Hanters devās uz Eiropu un pievienojas Itālijas klubam Livorno Basket. Itālijas klubā uzbrucējs spēlējis arī Angelico Biella un Premiata Montegranaro komandās. Pagājušo sezonu Hanters aizvadīja Izraēlas klubā Jeruzālemas Hapoel, bet šajā pārcēlās uz Turciju, lai pievienotos Aliaga Petkim komandai, kurā spēlēja kopā latviešu basketbolistu Kasparu Kambalu. Aliagas Pertkim sastāvā Hanters aizvadīja 19 spēles, laukumā vidēji pavadot 26 minūtes, gūstot 11 punktus un iegūstot 6 atlēkušās bumbas.

Šodien BK Ventspils basketbolisti aizvadīs kārtējo maču LBL čempionātā, viesos tiekoties ar Turības komandu. Motivācijai kārtīgi cīnīties šajā mačā komandai jābūt visaugstākajā līmenī, jo otrdien tā piedzīvoja pagalam nepatīkamu zaudējumu Valmierā. Protams, basketbolā kādam vienmēr jāzaudē, bet tas var notikt ļoti dažādos veidos. Ventspilnieki otrdien zaudēja pelnīti, jo visa mača garumā tā arī nespēja saņemties kārtīgai cīņai. Sasteigti un pārāk individuāli uzbrukumu, slinkošana aizsardzībā, nesaprotami pārkāpumi, nesportiskā piezīmē un garām aizmesti soda metieni mača izskaņā pārvērtās trešajā zaudējumā LBL šajā sezonā – 80:85...

Foto:bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: