Pēc ilgākas pauzes Virslīgas čempionātā atgriezušies FK "Ventspils"  futbolisti, kas viesojās Daugavpilī un, spēlējot ar vēl jaunāku sastāvu, gandrīz prata tikt pie punktiem, tomēr pavērsieniem un vārtu guvumiem bagātā spēlē piedzīvoja zaudējumu 2:3.

Ventspilnieki pie BFC "Daugavpils" devās nu vairs tikai ar diviem leģionāriem sastāvā - vārtsargu Delī Alampasu un uzbrucēju Kazīmu Aderomnu -, turklāt sastāvā bija arī pavisam nesen uz Ventspili atpakaļ atsauktie nesenie dublieri. No pieredzējušajiem pašmāju spēlētājiem laukumā devās Boriss Bogdaškins un Marks Kurtišs, kuram arī tika uzticēts kapteiņa apsējs.

Mača pirmajās 20 minūtēs aktīvāku sniegumu demonstrēja viesi, kuriem arī bija trīs iespēja izspēlēt stūra sitiena standartsituāciju. Dažbrīd spēlē iesaistījās arī "Ventspils" vārtsargs Dele Alampasu, taču ievadā abi klubi spēlēja piesardzīgi.

24. minūtē stūra sitienu nopelnīja daugavpilieši. Pēc centrējuma soda laukumā "otrajā stāvā" bumbu ar galvu vārtos mēģināja ievirzīt Davids Idovu, taču raidījums bija neprecīzs. Tā tobrīd daugavpiliešiem bija daudzsološākā epizode. Viesiem pārsvars piederēja arī turpmākajās minūtēs un ar aktivitāti uzbrukumā izdevās nopelnīt "pendeli". 11 metru soda sitienu 38. minūtē realizēja Vladimirs Mukins. Puslaika pēdējā minūtē Dele Izraēls ar bumbu apskrēja pēdējo "Ventspils" aizsargu, taču lielā ātrumā nespēja savaldīt bumbu un izpildīja neprecīzu sitienu.

Mājinieki izlīdzinājumu panāca otrā puslaika trešajā minūtē, vārtus gūstot Aleksejam Kudeļkinam. Desmit minūtes vēlāk Kirils Iļjins ar partneriem vēlreiz lūkoja iekarot "Ventspils" vārtus, taču pēdējā brīdī patraucēja tehnisks brāķis. Puslaika vidū abas komandas ar bumbu lielākoties spēlēja laukuma centrā vai diezgan tālu no pretinieku vārtiem. Abi klubi uzbrukumā rāvās ar tālām piespēlēm, taču bumba nereti tika atgriezta laukuma centrā. 

"Daugavpils" komandai pirmo reizi pārsvaru izdevās iegūt 11 minūtes līdz pamatlaika beigām. Izraēls "Ventspils" vārtu tuvumā ieguva bumbu un nemaz nemēģināja apspēlēt pretinieku. Futbolists ar filigrānu sitienu pārcēla bumbu pāri vārtsargam, sagaidot, kad tā piezemēsies aiz vārtu līnijas.  Jau trīs minūtes vēlāk rezultāts atkal bija neizšķirts. Kristers Silverstons, kurš ir viens no bijušajiem dublieriem, kas atgriezies Ventspili un kurš laukumā bija devies tikai pirms septiņām minūtēm, pēc standartsituācijas izspēles vārtu priekšā pirmais ieguva bumbu un raidīja to vārtos. Kaspars Kokins jau 83.minūtē nopelnīja "pendeli", bet Andrejs Kovaļovs vēlreiz vadībā izvirzīja "Daugavpili" - 3:2.

Ventspilnieki savā soda laukumā noteikumus pārkāpa arī kompensācijas laika otrajā minūtē, bet vārtus vairs nezaudēja, jo Iļjins nerealizēja "pendeli" - bumbu atvairija Alampasu.

Nākamais mačs "Ventspilij" ieplānots 21. jūnijā, kad viesos jātiekas ar "Mettu".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: