Pagājušā gada augustā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika nogādāts vīrietis paskaidrojuma sniegšanai sakarā ar to, ka viņš Saules ielā ēkai sabojāja logus. Vīrietis sniedza paskaidrojumu par izdarīto, kā arī sarunas laikā policijas amatpersonām norādīja, ka ir nositis savu paziņu un ir gatavs parādīt vietu, kur apracis vīrieša līķi.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī par minēto faktu tika uzsākts kriminālprocess. Likumsargi devās uz vīrieša norādīto vietu, kur veicot atrakšanas darbus, tika konstatēts vīrieša līķis.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka 2020. gada jūnijā Ventspilī, kopīgas alkohola lietošanas laikā starp šo vīrieti un viņa paziņu bija izcēlies konflikts. Konflikta laikā vīrietis vairākas reizes tīši izdarīja sitienus savam paziņam pa ķermeni, tajā skaitā galvas, sejas un kakla rajonā, pēc kā atstājis cietušo guļam, bet kad pēc laika atgriezies, konstatējis viņa nāvi.

Saprotot, ka savu paziņu ir nositis, vīrietis par notikušo izstāstījis citam savam paziņam, un viņi vienojušies, ka par notikušo neziņos Valsts policijai, bet vīrieša līķi apraks, ko arī nākamajā dienā kopīgi izdarījuši. Vīrieša līķis tika apraksts turpat netālu no vietas, kur bija norisinājies konflikts. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika noskaidrota bojā gājušā vīrieša personība. Bojā gājušais bija persona bez noteiktas dzīvesvietas un ar saviem piederīgiem kontaktus neuzturēja, tāpēc arī neviens iepriekš nebija ziņojis par vīrieša bezvēsts prombūtni.

Vīrietis, kurš veicis minēto noziedzīgo nodarījumu jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā, ir sodīts un sodus izcietis par noziedzīgu nodarījumu, kas vērsts pret personas dzīvību, kā arī par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā. Šobrīd aizdomās turētam ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Savukārt otrs vīrietis, kurš palīdzēja noslēpt līķi, atzīts par aizdomās turēto par iepriekš neapsolītu sevišķi smaga nozieguma slēpšanu.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevušas to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Saskaņā ar Krimināllikumu par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Savukārt par noziedznieka, kā arī nozieguma izdarīšanas rīku un līdzekļu, nozieguma pēdu iepriekš neapsolītu slēpšanu, ja slēpjamais noziegums ir sevišķi smags, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -5
    Latvija pāri visām! 17.03.2021, 11:50:44

    Sirdsapziņa slepkavu moka...

  • -3
    keda 17.03.2021, 12:38:27

    Šitas saucas - vajag tikai rakt

  • -4
    sranskis 17.03.2021, 13:44:49

    Kāda sirdsapziņa!? Vienkārši stulbs!

  • 0
    RinisZ 17.03.2021, 16:13:50

    viņš gribēja mājās, uz cietumu. Zem jumta, apģērbts, pabarots un siltumā ar draugiem.

  • 0
    Kaudzītes brālis 17.03.2021, 18:01:47

    Cietumi tiek celti priekš cilvēkiem,ne suņiem vai citādiem kustoņiem,Tur tāpat dzīvo cilvēki,ne suņi.

  • -1
    .Barons.. 17.03.2021, 14:13:14

    Pac vainiks,le zinat.Ne būs to Log dauzit.

  • -5
    Kriska 17.03.2021, 14:34:57

    Par diviem bomžikiem mazāk apkārt vazāsies

  • -5
    Latvija pāri visām! 17.03.2021, 16:08:05

    Un būs siltumā - valsts maizē! Dažs labs tur pamatīgi atkopjas.

  • -1
    .Heinrichs 17.03.2021, 16:17:35

    Lembergam būs kameras biedrs?

  • 0
    Pornieks 19.03.2022, 22:14:51

    Būtu labi ja kara noziedzniekus arī tāpat varētu noķert...
    Varbūt laidīsiet vaļā cilvēku?

  • 0
    Larijs Kukarans 20.03.2022, 19:33:55

    (par iepriekš neapsolītu sevišķi smaga nozieguma slēpšanu) Latviešu valoda tā ir mainījusies,ka melns tagad ir balt ? Ja viņi ir vienojušies,ka policijai neziņos,kā lai saprot vārdu neapsolītu?Vai nu latviešu valoda tā ir mainījusies,ka man vecam stagnātam vairs nav saprotama,vai juridiskie termini ir sagājuši galīgā sviestā.Vai pēdējais variants,kas šo rakstu drukāja ir izšprucis no skolas sienas avīzes,un nejēdz gramatiku,man gan liekas pēdējais variants.Jūs taču nerakstat komentārus.Pat es,rakstot komentārus vairākas reizes pārlasu un meklēju kļūdas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: