Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas augustā ir nodevušas kriminālvajāšanas uzsākšanai vairākus kriminālprocesus, tostarp saistītus ar narkotisko un psihotropo vielu nelikumīgu apriti.

Viens likumpārkāpums konstatēts Liepājā, bet viens - Ventspils novadā.

Maija beigās Ventspils novadā tika aizturēta kāda sieviete un pie viņas tika atrasts un izņemts vīstoklis ar pulverveida maisījumu - vielu, kas, kā noteikts ekspertīzē, satur karfentanilu un metadonu. Kriminālpolicijas biroja amatpersonām, turpinot izmeklēšanu kriminālprocesā, izdevās iegūt pierādījumus tam, ka šīs psihotropās vielas pie sievietes atradās un tika pārvadātas realizācijas nolūkā.

Likumsargi izmeklēšanas laikā devās uz tiesu lūgt piemērot sievietei drošības līdzekli - apcietinājumu, kas arī tika izdarīts. Sieviete jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par līdzīga rakstura likumpārkāpumiem un nesen tik atbrīvojās no apcietinājuma. Saskaņā ar Krimināllikumu par psihotropo vielu pārvadāšanu realizācijas nolūkā, ja tas izdarīts lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Liepājā uz aizdomu pamata par narkotisko vielu audzēšanu aizturēja kādu vīrieti un kratīšanas laikā pie viņa tika izņemts viens marihuānas stāds, kuru vīrietis audzēja savā dzīvesvietā uz loga palodzes. Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un viņam uz izmeklēšanas laiku tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Saskaņā ar Krimināllikumu par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu audzēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesos un nodevušas tos prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Abos kriminālprocesos soda apmērus noteiks tiesa.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Valsts policija atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē), vai arī rakstot uz e-pastu uzticiba@vp.gov.lv.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Eeeeeeeeee 27.08.2020, 14:36:55

    Ak,jel! Uz palodzes audzēja! Nu,pipec!

  • -1
    .Ventspilniece.lv 27.08.2020, 15:17:14

    Mūža ieslodzījumu tāds pelnījis.

  • -1
    Pornieks 27.08.2020, 21:50:15

    Man vot takā gribas saprast, nu ir tā fašistu - komunistu aizliegtā simbolika tur, reku Baltkrievijā ar tiem karogiem nupat ziņo ka ņem ciet un tā... Bet šmotkas ar to nelaimīgo kaņepes lapiņu, tas jau mums ir hyp, negribēdams lielveikalā nocopēsi!! Aizgāju, meiteņu nodaļā pielaikoju, tīri normāla mice. Nekā nelāga nedomādams pārnāku mājās, mamma jau prasa vai sapīpējies neesmu??!!

  • 0
    Eeeeeeeeee 28.08.2020, 13:46:17

    Pīpo,pīpo jau! :D

  • 0
    Pašvaldība 29.08.2020, 09:13:00

    Kur ir loģika, rakstot Ventas balsī par kautkādu Liepājas vienu stādu, taj pat laikā, kamēr šeit Ventspilī no jūlīja līdz augustam ir aizturēti vairāki cilvēki par marihuānas izplatīšanu, a par to kautkā šeit neraksta. Atkārtošos, ļoti dīvaini.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: