Pagājušās nedēļas nogalē Upesciema stadionā notika ikgadējā Latvijas klubu kausa izcīņa petankā. Sacensībās piedalījā seši sporta klubi - ''Boule'', JRFPC "Upesciema Warriors", "Petanks Ērģeme", ''Rīgas petanka'', ''Upesciems'' un Ventspils kērlinga klubs.

Sacensības noritēja divas dienās, atbilstoši starptautiskajiem klubu kausa izcīņas noteikumiem. Katrs klubs ar pārējām klubu komandām izspēlēja sešas vienspēles, trīs dubultspēles un divas trijnieku sacensības, kopumā katrai komandai bija jāaizvada 15 spēles.

2019. gada klubu kausu petankā izcīnīja Upesciema Warriors komanda, kas kopvērtējumā spēja uzvarēt četrus klubus, bet otro vietu izcīnīja Ventspils kērlinga kluba komanda ar uzvarām pār trim klubiem, trešajā vietā atstājot līdzšinējos un vairākkārtējos pēdējo gadu klubu kausa ieguvējus - sporta kluba ''Upesciems'' komandu.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, kad septiņu klubu konkurencē tika izcīnīta piektā vieta, otrā vieta šogad ir uzskatāma par labu panākumu un komandas spēka apliecinājumu. Ventspils komandā cīnījās Agita Puriņa, Eva Martinsone, Aida Pētersone, Inga Apmane, Nauris Bogdanovičs, Ēriks Viļumovs un Andris Padrevics.

Sacensību uzvarētāji JRFPC "Upesciema Warriors" nākošajā sezonā būs tiesīgi pārstāvēt Latviju Eiropas klubu kausa izcīņā, bet ventspilniekiem būs iespēja cīnīties par Baltijas klubu kausu.

Nākošajā nedēļā Latvijas čempioni - Ventspils vīru trijnieks Raido Blumbergs, Nauris Bogdanovičs un Andris Padrevics dosies uz Eiropas čempionātu petankā, kas notiks Bulgārijas pilsētā Albenā, bet sievietes Upesciema stadionā sacentīsies Latvijas čempionātā vienspēlēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: