Pagājušajā nedēļas nogalē Kurzemes reģionā kopumā pie stūres ir pieķerti 11 transportlīdzekļu vadītāji alkoholisko dzērienu ietekmē, no kuriem sešos gadījumos vadītājiem nav bijušas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības.

Pieciem transportlīdzekļu vadītājiem, kuru vidū ir arī velosipēdisti, ir noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli, taču sešos gadījumos ir uzsākti kriminālprocesi. Visi transportlīdzekļu vadītāji ir vīrieši, vecumā no 24 līdz 62 gadiem.

14. aprīlī pulksten 19:15 Ugālē, Rūpnīcas ielā 1990. gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Volkswagen Passat” bez noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un alkohola reibumā. Vīrieša izelpā konstatētas 0,54 promiles alkohola.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    cits 15.04.2019, 16:53:03

    Raksta pēdējā rindkopa tāda dīvaina.
    ...atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.
    Kā var atņemt to,kā nav?
    Jebšu tas domāts,ka tuvāko 5 gadu laikā nevarēs iet un iegūt tās tiesības,tā teikt sods avansā?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: