Ventspils Digitālā centra un Ventspils Centra sākumskolas audzēknis Paulis Jēkabsons Liepājas Universitātes Dabaszinātņu olimpiādē vecāko klašu grupā kļuva par Robotu programmēšanas konkursa uzvarētāju.

Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes organizētajā Datorzinātņu olimpiādes noslēguma dienā ar savām zināšanām un prasmēm robotu programmēšanā mērojās 34 Liepājas, Durbes un Ventspils 1. – 9.klašu skolēni. Uzdevumi, kas ikkatrai komandai bija jāpieveic, bija saistīti gan ar krāsu, ultraskaņas un žiroskopa sensoru pielietojumiem, gan spējām matemātikā un loģiskajā domāšanā, kas sevišķi svarīgi bija uzdevumos, kas saistīti ar robota pārvietošanos labirintos un liftā.

Tik pat punktu cik Paulim, konkursā sakrāja arī Liepājas Bērnu un jaunatnes centra pārstāvis. Konkursam Jēkabsonu sagatavoja Ventspils Digitālā centra robotikas pulciņa pasniedzēja Kitija Kuduma.

Paulis ir uzticīgs Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju pulciņu dalībnieks no to pirmsākuma un paralēli apgūst dažādas pulciņu tēmas. Viņa interese par tehnoloģijām, aizrautība, darbaspēks un nopietnā attieksme nepaliek nepamanīta – Pauls ir arī ilggadējs tehnoloģiju pulciņu teicamnieks. Šobrīd viņš apgūst ne tikai robotiku, bet arī 3D datorgrafiku un digitālo mājturību.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: