Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par tīšu dedzināšanu un nodevušas to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Ilgākā laika posmā Inženieru ielas daudzdzīvokļu namu kāpņu telpās vairākkārt konstatēts piedūmojums un ugunsgrēks, kas ticis izraisīts trīs dažādos namos. Vienā no gadījumiem kāpņu telpā dega elektrosadales skapis, citā sadedzis kāpņu laukumā esošais skapis un bojāts elektrības skaitītāju skapis. Tāpat deguši atkritumi un dīvāns, kurš atradies kāpņu telpā. Par laimi, nevienā no gadījumiem cietušu cilvēku nav.

Valsts policija par notikušo uzsāka vairākus kriminālprocesus, kas tika apvienoti vienā – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Šā gada februārī uz aizdomu pamata par ļaunprātīgu dedzināšanu tika aizturēts 33 gadus vecs vīrietis.

Aizdomās turētais dzīvojis Inženieru ielas apkārtnē, kur tika izraisīti ugunsgrēki. Vīrietis iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā un ticis sodīts par administratīviem pārkāpumiem, tāpat arī par tīšu mantas bojāšanu. Šobrīd viņam ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, bet soda apmēru noteiks tiesa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: