Tāpat kā citus gadus, arī šogad, Līgo svētku brīvdienās Valsts policijas strādāja pastiprinātā režīmā, kontrolējot, vai vadītāji nav sēdušies pie stūres reibumā. Tāpat tika uzraudzīta atļautā braukšanas ātruma ievērošana.

Laika posmā no 22. jūnija līdz 25. jūnija rītam Kurzemē alkohola pārbaudes tika veiktas gandrīz 4 000 transportlīdzekļu vadītājiem. No tiem 20 bija alkoholisko dzērienu ietekmē, no kuriem 12 bija velosipēda vadītāji. Ventspils pusē alkohola pārbaudes tika veiktas 1514 transportlīdzekļa vadītājiem, no kuriem trīs arī bija alkohola reibumā.

Diemžēl, neiztika bez citiem pārkāpumiem, piemēram, atļautā braukšanas ātruma neievērošanas, braukšanas bez tiesībām, kā arī drošības jostu nelietošanas. Kurzemes reģionā kopumā transportlīdzekļu vadītājiem noformēti 245 protokoli par šim pārkāpumiem.

Kurzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā notikuši arī seši ceļu satiksmes negadījumi ar cietušajiem.

23. jūnijā ap plkst. 6 no rīta Valsts policijā saņemta informācija, ka Ziru pagastā no ceļa braucamās daļas nobraukusi un uz lauka apgāzusies automašīna BMW. Negadījumā cietušas trīs personas – 1998. gadā dzimušais transportlīdzekļa vadītājs, kā arī 2000. gadā dzimušie pasažieri. Visi cietušie nogādāti medicīnas iestādē, bet Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

24. jūnijā ap plkst. 16 Valsts policijā saņemta informācija no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta par to, ka Dundagas pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums. 1959. gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu Chrysler virzienā no Pāces uz Anci un veica apdzīšanas manevru, neievērojot drošu braukšanas ātrumu, un netika galā ar transportlīdzekļa vadību. Transportlīdzeklis saslīdēja, nobrauca no ceļa braucamās daļas un, apmetot kūleni, atsitās pret koku. Aculiecinieki izsauca glābējus, automašīnas Chrysle vadītājs tika nogādāts medicīnas iestādē, kur, kā ierasts šādās situācijās, tika ņemtas arī analīzes, lai noskaidrotu, vai vadītājs nav bijis alkohola reibumā. Šobrīd Valsts policijā par notikušo uzsākta administratīvā lietvedība.

Video no negadījuma vietas iespējams apskatīt ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: