Trešo reizi Ventspilī ieradās neparasta ekspedīcija Dvēseles buras, veicot ceļojumu apkārt pasaulei ar okeāna katamarānu un invalīdu līdzdalību. Iepriekšējos gados jūras ceļojuma atsevišķos posmos piedalījušies arī ventspilnieki.

No šā gada 1. jūnija līdz 15. jūlijam Krievijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā, Somijā, Zviedrijā un Igaunijā notiek humānās misijas Dvēseles buras 15. posms. Ekspedīcijas sastāvā iekļauti cilvēki ar ierobežotām veselības iespējām no dažādiem Krievijas reģioniem un citām valstīm. Ekspedīcija viesosies vairākās Baltijas valstu pilsētās. Vakar misija viesojas Ventspilī.

Lielajā laukumā varēja iepazīties ar ceļojuma dalībniekiem. Ventspilniekiem bija unikāla iespēja iepazīt neredzīgo cilvēku pasauli – ar aizsietām acīm veikt pastaigu neredzīga trenera pavadībā.

Projekta Dvēseles buras mērķis ir attīstīt starptautisko inkluzīvo (cilvēkus ar ierobežotām veselības iespējām ieskaitot) savstarpējo mijiedarbību. Dvēseles buras – tā ir cilvēku kopa, kuriem ir pārvarēšanas pieredze un kuri spēj motivēt citus ar savu piemēru, par projektu informē viena no tā pastāvīgajām dalībniecēm ventspilniece Nastja Proskurjakova.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: