Ventspils tiesa uzsākusi tiesvedību pret Piltenes zagļu kompāniju, kas tiek apsūdzēta vairākās zādzībās.

Intars Ramols, Fricis Jankevics, Intars Vītols un Ervīns Grauds-Grots savā pilsētā tiek saukti par Piltenes sirotājiem, kuri zog visu kas nav piesiets un pārdod, lai par iegūto naudu varētu iegādāties alkoholu. Pārsvarā sirotāji koncentrējušies uz metāllūžņiem, pie reizes paķerot arī kādas citas vērtīgas mantas. Apsūdzētie iepriekš bijuši jau vairākkārt sodīti par zagšanu.

Viens no kompānijas, jau gados vecs vīrs, uz tiesu desmitos rītā bija ieradies pamatīgā alkohola reibumā. Viņš ar savām dzērāja pļāpām un izsaucieniem traucēja tiesneša darbu un tika regulāri kušināts. Alkohola dvinga nāca arī no citu apsūdzēto puses un arī no dažiem lieciniekiem. Pēc visvairāk pantiem apsūdzētais – Intars Ramols – šobrīd atrodas Liepājas cietumā un uz tiesu netika etapēts. Tāpat uz tiesu nebija ieradies viens no cietušajiem, pāris liecinieki, bet iereibušajam apsūdzētajam nebija advokāta. Šie ir iemesli, kādēļ tiesā pasludināts pārtraukums līdz decembra vidum. Tiesa nolēma, ka uz nākamo sēdi piespiedu kārtā būs jāatved gan neatnākušais cietušais, gan liecinieki. Vienlaicīgi, nākam pirmdien tiesa skatīs jautājumu par drošības līdzekļa turpmāko nepieciešamību Ramolam.

Šajā lietā kopā ir četri cietušie. Viens no tiem materiālā kaitējuma kompensācijā no apsūdzētajiem prasa piedzīt 177 latus, otrs 188 latus.  Zādzības pastrādātas pašā Piltenes centrā. Vienā vasarnīcas tipa saimniecībā nozagta ēvele, elektroinstrumenti, siltināšanas materiāli, iekārots arī liels čuguna katls, mopēds, akordeons un citas mantas. Saimniecībai izlauzts logs un sabojāts žogs. Apzagti arī citi objekti, tostarp aptīrīta graudu kalte, kur paņemtas alumīnija caurules. Šajā reizē vīri ar caurulēm nekur tālu netika, jo viņus tajā pašā dienā notvēra policija. Lieki teikt, ka notvertie bijuši krietnās burās. Daļa no mantām cietušajiem atgrieztas, taču tās bijušas bojātas. Cietušie domā, ka uz šo zagļu sirdsapziņas ir arī citas zādzības Piltenes apkārtnē.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Es 15.03.2016, 21:30:22

    ... 20.11.2010, 11:38
    +8
    stipri apšaubu, vai minētajām personām vispār ir sirdsapziņa....
    v 20.11.2010, 12:20
    +6
    Šos varbūt humānā Ventspils tiesa neattaisnos, nav jau ārsti vai manikīra speciālisti, kaut gan, kas zin.
    robis 20.11.2010, 12:33
    0
    Nu gan jautra kompānija.
    Ina 20.11.2010, 16:13
    +7
    Smiekli nāk,iedomājoties kā Fričels visas par māsiņām sauc.:DDDD
    mandarins 21.11.2010, 00:50
    0
    Frici tiesas zale gribetu es redzet :D
    es 21.11.2010, 14:43
    +3
    Tas jau " Piltenes zieds". Viņiem viss ir atļauts - no soda vienmēr izvairās, bet kā trūcīgām personām iedod pabalstu ( ko nodzer) vai iedod pārtikas pakas!
    to es 21.11.2010, 15:34
    +5
    Pilnīgi piekrītu.Cik ilgi šie nenormālie vēl tiranizēs citus? Un ne tikai šis "zieds", ir jau vēl arī citi, kuriem kā jau laukos visatļautība sit augstu vilni. Visi redz, bet neko nedara jau gadiem...
    ... 21.11.2010, 19:47
    -1
    tad saac!
    ventiš 22.11.2010, 03:05
    +1
    Ko tie piltenieki čakarējas mežu apkārt daudz šitos tak ātri vien tur vajadzētu aizvest un paskolot dzīves gudrībās. Droši vien kā vienmēr katrs sēž savā alā un izliekas ka tas vis neattiecas uz viņu.
    to ... 22.11.2010, 08:53
    +10
    Nedzīvojam jau vilku barā,katram jādara savs darbs.Šajā gadījumā pašvaldības vadībai būtu jānodrošina sabiedriskā kkārtība pilsētā,bet jau gadiem neko nedara,lai situācija uzlabotos.Paldies vismaz,ka apgaismojums uz ielām vismaz ir.
    Verux 22.11.2010, 16:07
    -4
    Ta nau taisniba par Ervīnu Graudu-Grotu vins neko nezaga.Bet tie parejie gan.
    stina 23.11.2010, 20:07
    +1
    Ramols un Vītols zog, bet Ēriks Žunde pieņem. Vismaz tā ir bijis ilgus gadus (2005-2008). Domāju, ka zagšana jau neizzustu pavisam, taču mazinātos, ja Ērikam Žundem Piltenē vispār aizliegtu atrasties. Sīkās zādzības paliktu, taču ļaunums katrā ziņā mazinātos; protams, arī ļaunums, kas saistīts ar apsūdzību un tiesvedību.
    justīna jaunzeme 23.11.2010, 20:31
    0
    Vienmēr jāvēršas nevis pret izpildītājiem, bet pret tumšajiem čukstētājiem, pret glumajām čūskām, indīgajiem skorpioniem.
    justīna jaunzeme!!! 23.11.2010, 21:09
    +1
    Un vēl visam piedevām Igoru Jaremčuku (īstais dzimšanas datums 10.06.1971.; viltotais 21.10.1971. par liecinieku tiesā !!! Āzi par dārznieku, sveiks, lai dzīvo!
    aivis 24.11.2010, 00:11
    -2
    Tieši tā! Ir jāpadzen no Piltenes parazīti - šīs riebīgās cērmes un lenteņi, kas ievazājās no Ventspils un pat no Rīgas. Vietējiem ciema zēniem vienmēr sava vieta atradīsies - pozīcijā vai opozīcijā, vai nav vienalga. Nost ar URLĀM!
    asais 25.11.2010, 18:47
    +3
    Tā brandža pa trīs četri reizēm atsēdējuši un turpina ņirdzot - advokātiem algu atrod, bet ēšanai nepioetiek. Nu, tik tizli un nelaimīgi, bet aiz tiesas durvīm varoņi.
    Ja nepieskaitāms, tad uz Tvaika ielu Rīgā vai uz Jelgavas psihiatrisko, bet pārejos aiz restēm no līdzdalības liecinieka par apsūdzeto, lai Piltenē gaiss būtu tīrs no šiem smerdeļiem, kuri par petuhiem izauguši.
    Nepatik. 28.11.2010, 13:43
    -6
    Pa shito pa pieri var dabut tik pasaki ka tevi var atrast un sodien ventas balsi ir atvainosana.
    asais 28.11.2010, 22:25
    +5
    Patīk vai nepatīk pēc tādiem mēsliem nav jēgas uztraukties, jāuztraucas par sabiedrībai nodarīto kaitējumu un par tādu plātīzeru uzturēšanu aiz restēm, izlietojot nodokļu maksataju naudu, kas vajadzīgāka bērniem un nelaimē nokļuvušajiem.
    Kā redzams šie uzskata, ka būtu nevainīgi jēri un vēļ kādam par kaut ko jāatvainojas:
    1. normāls cilvēks neies zagt lūzņus, visādus sīkumus un neaplaupīs sirmgalvjus, lai nodzertu par pieci lati, stāstot par prāta aptumsumu.
    Vai ventas balsij jāatvainojas par sabiedrībai izaudzināti nenormālām atbirām?
    2. Ko šie lēkā kā gaiļi uz sūdu čupas, ko paši sataisījušī un turpina taisīt, jo arī draudi ir restu vērti, jo viņi negrib ne saprast, ne niožēlot kādu ļaunumu nodarījušī un turpina nodarīt sabiedrībai.
    Bet kā kuru sauc un uz ko atsaucas katrs pats zina. Varbūt kādam cietuma žargons sajucis ar krievu valodas nezināšanu, bet tas jau paša pārziņā.
    Tā kā varoņiem jāatvainojas par šestaku lomu - mēs jau neko uz šuheru stāvējām, viens ņēma, viens muļķi tēloja, bet pārējie nevainīgi piepalīdzēja, iznesāt un iztirgot.
    Arī līdzdalībnieks ir noziedznieks.
    Patīk 28.11.2010, 22:45
    +2
    Te jau daži nelieši uzrādīti. Redzams īspierītes, nezin kas ir "karaļeva?", tik vien "kur sūdi, tur maize"- šnabis un labs.
    Sprukstiņi jau uz ko vairāk nav spējīgi - nevienam jēdzīgam darbam.
    No tādiem sabiedrība jāatpestī.
    Ja tā nebūs, tad ne Probācija, ne cita tiesībsargājošā intitūcija savu pienākumus nepilda.
    Sociālie arī guļ uz lauriem un neredz kāds Piltenes zieds ar atvasēm izaug.
    calis 17.04.2011, 17:55
    -10
    Ja jus neko nezinat tad mutes aizveriet! Blin noskaidrojiet no sakuma un tad sawas smirdigas mutes virinat! Un pričom te Žunde un Jeremčuks!|? Jus uz mežu aizvest vajag,ja nav ko darit tad pakasiet sev kajstarpi!
    Germany 17.04.2011, 18:53
    -9
    jus visi komentetaji paskatieties uz sevim un tad runajiet par citiem! Atradusies svetie,neaizvainojamie un godigie!
    labaak paskatieties uz tiem kuri baz kabatas un smejas par tiem kuriem nav ko est! kapec tad jus nerunajiet par tiem kuri sez dome ar pilneim vederiem un pilnu kungji silda kreslus?? tapec ka tiem jus ne ko nevarat izdarit,bet par kaut kadiem sikumiem kas nesaista jus par tiem jums patik klacoties idiotu bars!
    ja jums nav par ko runat tad nerunajiet vispar,kadu uz mezu vest un parmacit xa kur tad ir tas lielais runatajs lai nak un ved ja tads erglis atradies! Taada sajuta ka jus esat visur bijusi klaat un visu redzejusi, ka jau latviesi kaut ko dzird tad tik kladzina liidzi un piedoma klat (smerdeli) ASAIS!!! Tu vispar varetu savu klapi aiztaisit,kaada tev tur starpiiba kurs ir atsedejis un kurs nav?? ja tev kaut kas nepatik tad ej tu arii parus srokus atlauz tad tu redzesi kaa ir un ka nav tu tur bikses piepluutit un ne tikai! par taviem izteicieniem tev vajadzetu dirsu parplest un muti aizlimet atradies gudrinieks pupzemli suds ne varonis! un parejie ari varetu savas mutites aiztasiit! aiz muguras visi tik kruti ka nav ko dirst pasuutit! KADS sakars vispar par Eriku Zundi? vins jums est prasa? jeb vins ari tai lieta ir iesaistit??? var buut veel pieminiet hercoogu jeb hitleru tas nebija sai lieta iesaistits kadu aluminijas katlinu jeb trubinu vai saucamo akardionu nozadzis :D tuparilijijus esat pasi jus visi esat nosodami un neciesami!
    par alhaholu jus te runajiet tad jau puse latvija japiemin :D
    Aivi skaties ka tevi pasu nepadzen no piltenes lielais dziinejs atradies ne pisejs ne karog nesejs!
    Kur var buut labaaki cilveeki KAAA INTARS RAMOLS;INTARS VITOLS;ERIKS ZUNDE;IGORS JAREMCUKS UN VISI PAREJIE PIEMINETIES!!!
    GERMANY!!!!!
    Justīnas viedoklis par aprunāšanu 11.05.2011, 20:50
    +1
    Mūsu kristiešu draudzē visbargāk soda aprunātājus - par aprunāšanu cilvēku izslēdz no draudzes. Kādēļ? Tādēļ, ka aprunātāji mēdz būt tie, kas izposta draudzi. Tātad, aprunāšana draudzē ir nosodāma. Bet kā ar noziedznieku bandas, suteneru grupējuma aprunāšanu? Izrādās, šāda grupējuma izjaukšanai aprunāšana ir efektīvs līdzeklis, pat efektīvāks nekā dūru cīņas. Tātad, šo netikumu - aprunāšanu mēs varam izmantot arī labiem mērķiem - cīņai pret neliešiem, lai izjauktu viņu ieceres. Aprunāšana ir efektīvs līdzeklis cīņai pret velnu, Dievam par godu!
    optimists 12.05.2011, 14:33
    0
    Neskumstiet, zēni! Laiks laboties, precēties un mainīt uzvārdus, lai šo kauna traipu nomazgātu!

    Skat. http://www.tm.gov.lv/lv/noderigi/varda_u_mainja.html
    piltinieks 18.05.2011, 19:38
    -1
    Igors Jaremčuks - kas tas tāds? Es tādu Piltenē nezinu. Zinu tikai Igoru Štolcu - ļoti cienījamu un godājamu vīru!
    he 18.05.2011, 21:04
    0
    to piltinieks.Tas vajg būt dēls tam Žeņkam,kas kādreiz bijušās kolhoza galdniekdārbnicās pie Džordža strādāja...
    piltinieks 27.07.2011, 13:42
    +1
    Jaremcuks (tas par ko tu runā) sen jau ir pieņēmis sievas uzvārdu Štolcs... It kā tas esot noticis Berlīnē.
    LNF 27.07.2011, 21:51
    0
    No kurienes tu tos lenteņus izrāvi? Vai strādā pie Aivara Gardas???

    Aivara Gardas raksts - Grangrēna, cērmes un lenteņi

    http://www.dddlnf.com/content/view/475/26/

    Pārliecina.
    S.F. 27.07.2011, 21:55
    +1
    Citēju-Aivaru Gardu

    Okupanti Latvijā ir pielīdzināmi cērmēm un lenteņiem cilvēka ķermenī, kuri mūsos ir ienākuši kā parazīti. Lai kā mēs barotu organismu, reizē tiek baroti arī tā ienaidnieki, parazīti – cērmes un lenteņi.

    Jebkurš kārtīgs ārsts teiktu, ka ir jādzer cērmju zāles, lai parazītus dabūtu ārā no ķermeņa. Protams, lietojot stipras zāles, var būt nepatīkami blakus efekti, piemēram, vēdergraizes. Bet mēs zinām, ka jāpaciešas. Jāiziet caur šīm zāļu izraisītajām sāpēm, lai dabūtu parazītus ārā. Turklāt cērmes ir jādabū ārā visas. Dīvaini būtu, ja kāds slimnieks ārstam teiktu, ka mazie cērmju un lenteņu bērniņi un mazbērniņi jau nav vainīgi pie viņa slimībām, vainīgas ir tikai tās pirmās cērmes un lenteņi, kuri okupēja viņa ķermeni un kuri drīz tāpat no vecuma nobeigsies, bet mazie cērmulēni – lai dzīvo. Ārsts, to izdzirdējis, pieliktu slapju pirkstu pie slimnieka deniņiem, lai pataustītu, vai tie nečūkst.
    Stina 27.07.2011, 22:28
    -3
    Aivaram Gardam nepiekrītu. Krievi un ukraiņi (ar dažiem izņēmumiem) Latvijā nav okupanti un viņus nedrīkst šādi apvainot. Gardas piemēru var attiecināt uz izjauktu, slimu ģimeni, nevis uz Latvijas valsti.

    Bībelē ir teikts, ka vīrs un sieva ir viens vesels - viens ķermenis, un sievas galva ir vīrs. Tā ir absolūta patiesība arī mūsdienās. Tā ir bijis vienmēr, un būs vienmēr. Ja kāds trešais iedomājas, ka viņš arī var dzīvot ģimenē līdz ar vīru un sievu, tad viņš ir parazīts; ir izdzenams no šīs ģimenes un iznīcināms.
    dzert ir slikti! 28.07.2011, 09:23
    0
    zūd prāts.....
    Lasiet DDD 01.12.2011, 21:14
    0
    Lasiet laikrakstu DDD (pilns nosaukums - Deokupācija, Dekolonizācija, Deboļševizācija), tur arī ir atbildes uz visiem morāles jautājumiem saistībā ar šo rakstu un komentāriem par to.

    DDD, manuprāt, var nopirkt Narvesen kioskos. Pienāks laiks, kad DDD būs katrā Latvijas pastkastītē.

    Der ieskatīties arī Latvijas Nacionālās frontes mājas lapā!
    http://www.dddlnf.com/content/view/475/26/

    Ja nesaprotat, varbūt prāts pagaidām pa īsu.
    jurchix 02.12.2011, 00:52
    +5
    šitos mēslus vajadzētu uz gadiem 10 aizsūtīt uz spaidu darbiem. Skaidrs ir ka šos vairs neizlabosi un nāves sods diemžēl ir aizliegts. Tad labāk būtu lai viņi ar trulu fuksīti dziļā mežā gāž kokus
    piekrītu jurchix 02.12.2011, 11:43
    0
    Beidzot laba doma. Ilgi cīnījos pret nāvessodu, jo esmu lasījusi, ka liecinieku un tiesnešu kļūdas dēļ daudzās pasaules valstīs ir tikuši sodīti nevainīgi cilvēki. Un šāda situācija man likās nepieļaujama. Taču, padzīvojot īsu brītiņu Piltenē, sastapu cilvēku, kas nāvessodu ir pelnījis vairāk par visiem. Viņa dēļ mana veselība un finanses ir neatgriezeniski sabojātas (līdzīgs gadījums kā Valdemārpilī, kad vienaudži anāli izvaroja puisi). Taču viņu nesoda, viņu nevar notvert, jo viņam ir viltota pase. Tiesībsargājošās iestādēs neviens mani neuzklausa, jo tās arī nav objektīvas. Par notikušo varu rakstīt forumos un blogos, taču tam nav lielas jēgas, tā ir kā tantiņu tenkošana, būtībā tukša laika nosišana.

    Šis raksts ir par Intaru Vītolu, Ervīnu Graudu-Grotu un Frici Jankevicu; bet šiem nabaga trīs puišiem nav nekāda sakara ar Piltenē un citur Ventspils novadā notikušajām nejēdzībām. Vainīgs ir pilnīgi cits vīrietis; pareizāk sakot, ir divi galvenie vainieki.
    nu tad 02.12.2011, 15:28
    0
    nu tad uzraksti to īsto vaininieku vārdus, ja te iesāki

  • 0
    Ventspilniece 17.03.2016, 11:22:24

    Šādu kolorītu personāžu netrūkst arī pilsētā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: