Mirušās ugālnieces Montas māte ir atmetusi cerības uz policijas palīdzību, izmeklēšanu par savas meitas pazušanas un nāves apstākļiem ņemot savās rokās.

Montas māte Ingrīda stāsta, ka viņas lūgums atjaunot kriminālprocesu noraidīts trīs reizes. Vispirms viņa vērsās Ventspils prokuratūrā, lai pārsūdzētu policijas lēmumu izbeigt kriminālprocesu, kas tika sākts, izmeklējot meitenes nāves apstākļus. Pirmajā reizē noraidoša atbilde bija no prokurora, otrajā reizē no Ventspils pilsētas prokuratūras virsprokurores. Tad viņa vērsās pie Kurzemes tiesu apgabala prokuratūras virsprokurora, kas arī lietu atjaunot atteica.  «Tas nozīmē, ka ar policijas palīdzību skaidrībā netikšu, tādēļ izmeklēšanu turpināšu saviem spēkiem,» sacīja pusaudzes māte.

Ingrīda netic, ka viņas meita nosala, jo pie pusaudzes mutes un kakla redzēja zilumu un vairākus nobrāzumus. Zilais nospiedums liek domāt, ka meitenei, iespējams, aizspiesta mute. Arī ekstrasens Rolands Tiltiņš, vēl pirms meitenes atrašanas, televīzijā teicis, ka Monta ir nosmacēta. Ingrīda ar dziednieku ir sazinājusies un viņš daudz palīdzējis. Ekstrasens uzskata, ka meitenes nosmacēšana notikusi citā vietā un pēc tam ķermenis atvilkts uz vietu, kur viņu atrada 200 metrus no mājām.

Māte ir uzgājusi cirsmu, kur, viņasprāt, slepkavība notikusi, tai skaitā atradusi ielauztu kociņu. Ingrīda kopš bērnības tika mācīta, ja viņa iet svešā mežā, tad, lai neapmaldītos, vajag ielauzt mazus kociņus. To viņa iemācījusi arī savai meitai. Turklāt jau pēc Montas nāves, šai pašā cirsmā no diviem puišiem basām kājām bēgusi kāda meitene no Piltenes. Ingrīda plāno sazināties ar šo meiteni, jo, iespējams, šie puiši ir tie paši, kas vainīgi Montas nāvē. Māte ir pārliecināta, ka agri vai vēlu patiesība nāks gaismā.

Jau rakstījām, ka policijas lēmumā par kriminālprocesa izbeigšanu bija norādīts, ka Montas nāve iestājās no vispārējas ķermeņa atdzišanas un nekādi miesas bojājumi nav konstatēti. Līdz ar to, nevar secināt, ka meitenes nāve būtu iestājusies vardarbīgu darbību rezultātā, tādēļ krimināllieta tiek izbeigta.

Atgādinām, ka 15 gadus vecā Monta no savām mājām Ugāles pagasta Dārziņos izgāja 18.februārī. Marta sākumā meitenes sniegā ieputināto ķermeni viņas tuvinieki atrada 200 metru attālumā no mājām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: