Brocēnos, Bērzu trasē, notika priekšpēdējais Battery Superkausa posms, kurā startēja arī abu mūsu motoklubu – Rodeo un Sumata MX – braucēji.

Priekšpēdējais sacensību posms izrādījās ļoti izšķirošs vairākiem mūsu braucējiem. Sumatas MX braucējam Nikam Apfelbaumam MX Pro klasē vajadzēja apsteigt čempionāta līderi Lauri Freibergu, kā arī cerēt, ka viņu apbrauks vēl kādi citi sportisti. Pirms šī posma Apfelbaums no Freiberga atpalika sešus punktus. MX 30+ klasē pārliecinošu vadību čempionāta kopvērtējumā saglabāja Rodeo braucējs Ainārs Soks, kuram veiksmīgi izdevās turpināt sacīkstes pēc pirmajā braucienā piedzīvotā kritiena. Laika apstākļi šoreiz motobraucējus īpaši lutināja, spīdēja saule un arī lietus trasi bija mitrinājis iepriekšējā dienā. 

Kvadri 14+ klasē pilnībā dominēja motokluba Rodeo braucēji. Nepārspēts palika Kristaps Smiltnieks, kurš uzvarēja divos braucienos no trijiem. Otrais posmā un kopvērtējumā palika Ralfs Reinfelds. Neveiksmīgs Brocēnu posms izvērtās kopvērtējuma līderim Edgaram Meņģelim, kurš uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrajā tehnisku defektu dēļ finišēja pēdējā vietā.

MX 30+ klasē otro vietu izcīnīja Ainārs Soks, kuram tikai kritiens pirmajā braucienā liedza triumfēt Brocēnu posmā. Pēc piedzīvotā kritiena Soks spēja uzvarēt gan otrajā, gan trešajā braucienā, kopvērtējuma tikai par vienu punktu piekāpjoties uzvarētājam Aigaram Jonasam. Kvadri Pro klasē vērtīgus punktus komandu kopvērtējumā izcīnīja Kaspars Meņģelis un Raimonds Baltgalvis, kuriem attiecīgi 4. un 5. vieta.

Īpaši spraigas un notikumiem bagātas cīņas risinājās prestižajā MX Pro klasē, kurā uzvaru svinēja Dāvis Līvs, otrais – Augusts Justs, bet trešais – Lauris Freibergs. Sumatas braucējs Niks Apfelbaums ieņēma ceturto, bet Rodeo pārstāvis Toms Macuks noslēdza labāko sešnieku. Visinteresantākais izvērtās trešais Pro klases brauciens, kurā uzvaru izcīnīja Apfelbaums, par 0,6 sekundēm apsteidzot Līvu, bet par 1,6 sekundēm – savu sīvāko konkurentu Freibergu.

Komandu kopvērtējumā uzvaru izcīnīja AP Motokurzemes braucēji, otrajā vietā atstājot mūsu Rodeo, bet trešajā – Elkšņus. Nākamais Supermoto posms notiks 19. septembrī Kandavā.

Niks Apfelbaums Ventas Balsij sacīja, ka ir apmierināts ar startu, kaut, protams, varējis labāk. Pirmajā braucienā Niks piedzīvoja nevajadzīgu kritienu, bet otrajā nav padevies starts, kas arī ietekmējis rezultātu. «Pirms pēdējā posma no Freiberga atpalieku deviņus punktus, kas ir diezgan daudz, tāpēc ar saviem spēkiem man nepietiks, lai viņu apsteigtu. Katrā ziņā darīšu ko varēšu, nepadošos, tad jau redzēs, kā būs, jo motokrosā gadās visādi,» tā Apfelbaums.

Motokluba Rodeo direktors Arvis Sanders nemaz nebija sarūgtināts par otro vietu. «Ar tiem spēkiem, kuri bija mūsu rīcībā, paveicām maksimumu. Tehnisku problēmu dēļ mums nevarēja palīdzēt Kristaps Meņģelis, kurš ir viens no vadošajiem Kvadri Pro braucējiem,» sacīja Sanders. Direktors uzsvēra, ka plānotais ir sasniegts un ja pēdējā posmā nenotiks nekas ārkārtējs, tad arī visi Superkausa posmu kopvērtējumā vajadzētu noturēt uzvaru.

Jāpiebilst, ka Brocēnu posmā Rodeo braucēji tikai par septiņiem punktiem piekāpās AP Motokurzeme sportistiem. Toties čempionāta kopvērtējumā mūsējie tuvākos sekotājus apsteidz par 42 punktiem. Noslēgumā Sanders izteica lielu pateicību visiem atbalstītājiem, līdzjutējiem un arī braucējiem, kuri aizvadījuši grūtas, bet skaistas sacīkstes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: