Šogad Valsts policijas Ventspils iecirknim labāk veicas ar zādzību atklāšanu. Sokas arī sevišķi smago noziegumu izmeklēšana.

Ventspilī un novadā šā gada pirmajos trīs mēnešos reģistrēti 187 noziedzīgi nodarījumi ar epizodēm, kas ir par 17 vairāk nekā pērn šajā laika posmā. Kopumā šogad uzsākti 143 kriminālprocesi (viens kriminālprocess var apvienot vairākas noziedzīgo nodarījumu epizodes), 33 no tiem nosūtīti kriminālvajāšanai, kas ir par 11 vairāk, salīdzinot ar pagājušo gadu. Kopumā policija šogad kriminālvajāšanai nosūtījusi 48 lietas, ieskaitot pērn iesāktos kriminālprocesus.

 

Četri kriminālprocesi ierosināti par sevišķi smagiem noziegumiem, kas statistikā pagaidām parādās kā neatklāti. Taču Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins komentē, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā vainīgās personas šajos kriminālprocesos ir noskaidrotas un drīzumā šīs lietas tiks nosūtītas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Tās ir divas slepkavības, smaga miesas bojājumu nodarīšana, kā rezultātā iestājusies cietušā nāve, un laupīšana grupā.

 

Bet visvairāk pilsētā un novadā reģistrētas zādzības – 115, kas ir par 17 vairāk nekā pērn trijos mēnešos. Atklāšanas procents ir 21%, pērn tikai 13,4%. Tostarp no dzīvokļiem reģistrētas 10 zādzības, no tām atklātas divas. Bet visvairāk policijai veicies ar zādzību atklāšanu no tirdzniecības objektiem. Šogad tādas reģistrētas 24, kas ir par 12 vairāk nekā pērn. No tām atklātas 17, kamēr pagājušajā gadā tikai četras.

 

Šā gada atklāšanas procents ir 70,8%, pērn – 33,3%. Savukārt deviņas zādzības no tirdzniecības objektiem pastrādātas ar iekļūšanu; pilnīgi visas tās izdevies atklāt. Vēl šogad bijušas septiņas zādzības no automašīnām un nozagti arī divi spēkrati. Šīs zādzības pagaidām nav izdevies atklāt.

 

Tikmēr ekonomikas jomā šogad sākti pieci kriminālprocesi, kas ir par četriem vairāk. Bet saistībā ar narkotikām ierosināts viens kriminālprocess.

 

Kokins ir gandarīts, ka pēc ilgāka pārtraukuma kopējais kriminālvajāšanai nosūtītais kriminālprocesu skaits ir ar plus zīmi, kas priecē un parāda, ka policijas darbinieki ir uz pareizā ceļa. «Ir maldīgs uzskats, ka policija neko nedara un neko nevar atklāt,» norāda Kokins, komentējot iedzīvotāju pausto neapmierinātību par policijas darbu savos komentāros pie rakstiem ventasbalss.lv portālā. 

 

Policija centīšoties, lai arī pusgada darba rezultāti būtu tādi paši un pat labāki par līdzšinējiem. Un tam ir arī pamats, jo tagad visi policijas darbinieki beidzot atrodas vienā ēkā un var strādāt kopā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: