Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes asociētais profesors un vadošais pētnieks Jānis Veckrācis 20. oktobrī Rīgā piedalījās Latvijas Okupācijas muzeja rīkotājā starptautiskajā zinātniskajā konferencē “Valoda un vara”, kurā piedalījās pētnieki no Latvijas, Ukrainas, Igaunijas un Lietuvas.

Jānis Veckrācis konferencē uzstājās kā noslēdzošais dalībnieks ar referātu “Brežņeva laiks (post)padomju un Rietumu refleksijā: valodas(-u) politikas iekšpolitiskais konteksts un tās atspoguļojums periodikā.” Šoreiz starptautiskajā konferencē piedalījās 13 pētnieki – pa vienam no Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas un desmit no Latvijas. Konferences tematika turpina Latvijas Okupācijas muzeja Valerijas Bērziņas-Baltiņas piemiņas projekta aizsākto pētniecību par valodu pastāvēšanu totalitārisma apstākļos – šoreiz līdz 20. gadsimta 80. gadiem.

2022. gada 19. novembrī Latvijas Okupācijas muzejā tika atvērts rakstu krājums “Valoda un vara”. Ierosme izdot krājumu tapusi V. Bērziņas-Baltiņas piemiņas fonda latviešu valodas pētniecībai projektā: sākotnēji ar starptautiskām konferencēm par latviešu valodu, valodniecību un kultūrpolitiku no 1940. gada.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: