Trešdien, 8. novembrī, plkst. 17.00 “Europe Direct Ventspils” aicina uz Gunas Zālamanes tiešsaistes lekciju “Dabas likumi dārzā jeb ilgtspējīga saimniekošana” ZOOM platformā. Lekciju translēs arī Gāliņciema bibliotēkā, tāpēc tie, kuriem nav iespēju pieslēgties ZOOM platformai, var nākt uz bibliotēku.

Lektore Guna Zālamane ieguvusi Šveices permakultūras akadēmijas sertifikātu un ir pilntiesīga permakultūras dizainere. Viņa skaidro, ka permakultūra balstās uz trīs ētikas principiem – atbildīgi izturēties pret planētu, rūpēties par nākamajām paaudzēm un atgriezt atpakaļ apritē to, kas radies rūpēs par cilvēkiem. Permakultūra ir ētisks un praktisks ietvars ekoloģiskam un ilgtspējīgam dzīvesveidam, lai apzināti plānotu un radītu efektīvas, daudzveidīgas, stabilas un reģenerējošas sistēmas.

Lekcijā varēs uzzināt par iespējām dārzu izveidot tā, lai gandrīz nemaz nebūtu jāravē, jālaista un pēc katras lietusgāzes jāirdina augsnes virskārtu. Lektore runās arī par to, kur likt nopļauto zāli un citus dārza “atkritumus”, kā atdzīvināt nomocītu augsni un padarīt to auglīgu.

Kopējai lauksaimniecības politikai ir izšķiroša nozīme, lai nodrošinātu lauksaimniecības un mežsaimniecības nākotni un sasniegtu Eiropas zaļā kursa mērķus. Eiropas Savienība lauksaimniekiem nodrošina ienākumu atbalstu, kuri funkcionē kā drošības tīkls un padara lauksaimniecību ienesīgāku, garantē nodrošinājumu ar pārtiku Eiropā, palīdz lauksaimniekiem ražot nekaitīgu un veselīgu pārtiku par pieejamu cenu, atalgo lauksaimniekus par tādu sabiedrisko labumu nodrošināšanu, kas brīvā tirgū parasti neatmaksājas, piemēram, rūpes par lauku ainavu un vidi.

Par to plašāk var uzzināt ŠEIT!

Reģistrēties lekcijai, ja vēlaties saņemt lekcijas pieslēgšanās saiti savā e-pastā: ŠEIT!

Pieslēgšanās saite 8. novembra lekcijai: Join Zoom Meeting ŠEIT!
Meeting ID: 889 7204 8798
Passcode: 588451

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    es pats 03.11.2023, 20:12:34

    Šī forša lieta.Viscaur gan tā nevarētu dzīvot,bet ir daudz labu domu(ideju).-----Mums kaimiņos dzīvo permakultūristi.

  • -1
    Kriska 04.11.2023, 09:44:11

    Tikai nevajag mums te pūst eiropas zaļo dzīvi. Lai par to rūpējas vācieši un citi , kur iedzīvotāju skaits 40 reižu un 1km2 biezāks nekā Latvijā. Sevišķi Kurzemē , kur 40% teritorijas īr meži un rūpnīcu vairs nav

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: