Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu palielināt stipendijas apmēru par izcilību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā, kas nu jau sesto gadu tiek piešķirtas desmit talantīgākajiem Ventspils Augstskolas (VeA) studentiem.

Sākot ar šo akadēmisko gadu, stipendijas apmērs tiek palielināts no 200 EUR mēnesī līdz 250 EUR mēnesī vienam studentam. Tādējādi no septembra līdz jūnijam desmit talantīgākie IKT jomas studenti varēs saņemt līdz 2500 EUR lielu atbalstu no pašvaldības.

Ventspils pilsētas dome lēmumu dibināt Ventspils pilsētas domes stipendijas par izcilību IKT jomā pieņēma 2018. gadā, tādējādi veicinot talantīgāko un spējīgāko vidējās izglītības programmu absolventu piesaisti VeA Informācijas tehnoloģiju fakultātes studiju programmās. Kopš stipendijas ieviešanas to ir saņēmuši 50 studenti. 2023./2024. mācību gadā VeA ir 701 students, t.sk. 220 IKT jomā.

Šī akadēmiskā gada stipendijas ieguvēji tiks paziņoti oktobrī pēc stipendijas pretendentu atlases.VeA ir 1997. gadā Latvijas valsts un Ventspils pilsētas domes dibināta augstskola. Ik gadu Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome novirza 430 tūkst. EUR augsti profesionāla akadēmiskā un zinātniskā personāla piesaistei (profesoriem, docentiem, pētniekiem, lektoriem) un atbalstam studiju procesa nodrošināšanai un pasākumiem jaunu studentu piesaistei.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: