18. oktobrī plkst. 19.00 koncertzālē “Latvija” izskanēs cikla “Atgriešanās Ventspilī” koncerts, kurā kopā ar Ventspils Kamerorķestris un jaukto kori “Ventspils” diriģenta Aigara Meri vadībā uzstāsies trīs solisti – sitaminstrumentālists Reinis Tomiņš, čellists Maksims Beitāns un ērģelnieks Aigars Reinis.

Koncertu vadīs muzikoloģe, Latvijas Radio 3 “Klasika” žurnāliste Liene Jakovļeva.

Koncertprogrammā iekļauts Riharda Dubras “Mūžīgās ilgošanās gaisma” Koncerts marimbai un stīgu orķestrim, Valta Pūces “Psalmu burtnīca”, Pētera Plakida “Pasticcio à la Rossini” un Marģera Zariņa “Divertimento” ērģelēm un timpāniem.

Koncertciklā “Atgriešanās Ventspilī” ierasts, ka kopā ar Ventspils Kamerorķestri muzicē ventspilnieki vai Ventspils Mūzikas vidusskolas absolventi, kas šobrīd ir savā muzikālajā ceļā citur – citās pilsētās vai valstīs. Šajā koncertā būs iespēja dzirdēt talantīgo Ventspils Mūzikas vidusskolas absolventu Reini Tomiņu, kurš aktīvi koncertē kā solists un uzstājas dažādu orķestru sastāvos. Piedalījies Ineses Galantes festivāla “Summertime” koncertos, uzstājies ar orķestri “Sinfonietta Rīga” Saeimas simtgades jubilejas koncertā, kā arī muzicējis ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri koncerttūrē Francijā. Mūziķis ir vairāku Latvijas un starptautisko konkursu laureāts, kā arī valsts konkursa Sitaminstrumentu spēlē 1. vietas ieguvējs. Šogad izcīnījis nozīmīgu uzvaru Yamaha sitaminstrumentālistu konkursā.

Koncertā muzicēs arī viens no labākajiem Latvijas ērģelniekiem - Aigars Reinis, kuru klausītāji jau iepazinuši vairākos koncertos koncertzālē “Latvija”, tajā skaitā cikla “Ērģeļmūzika svētdienā” koncertā “Pjacolla un Dienvidamerikas ritmi” septembrī, kurā uzstājās arī Reinis Tomiņš. Lielās mūzikas balvas ieguvējs Aigars Reinis ir daudzu starptautisku un Latvijas mūzikas projektu dalībnieks. Viņa muzikālo sadarbības partneru vidū ir Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”, Latvijas Radio koris, kamerkoris “Ave Sol”, tostarp veiksmīga un produktīva sadarbība izveidojusies ar diriģentu Aigaru Meri, Ventspils kamerorķestri un jaukto kori “Ventspils”.

Čellists Maksims Beitāns mūzikas studijas uzsācis dzimtajā Latvijā, bet vēlāk turpinājis Lielbritānijas Karaliskajā Mūzikas koledžā un Šveices konservatorijā Lugano. Viņš uzstājas kopš bērnības un ir 18 starptautisku konkursu laureāts, saņēmis piecus “Grand Prix”. Plašajā Maksima Beitāna koncertu ģeogrāfijā agrāk jau bijusi iekļauta Ventspils un koncertzāle “Latvija”, tā kā arī viņam tā tiešām būs atgriešanās.

Koncertu organizē SIA “Kurzemes filharmonija”, finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Ventspils valstspilsētas pašvaldība. Biļetes iegādājamas biļešu tirdzniecības tīklā “Biļešu paradīze”, kā arī koncertzāles “Latvija” un teātra nama “Jūras vārti” kasēs.

Pasākuma laikā iespējama fotografēšana un video filmēšana. Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma publicitātes nolūkos, koncertzāles “Latvija” mājas lapas un sociālo tīklu kontos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: