No 5. līdz 31. oktobrim Ventspils Galvenajā bibliotēkā būs apskatāma fotoizstāde “Elpai vajag telpu”, ko Ventspils fotoklubs “Kaktuss” rīko sadarbībā ar tekstilmākslinieci Janu Gruntmani.

Fotokluba četru gadu jubilejas izstādē piedalās seši fotogrāfi: Kristaps Anškens, Agnese Pastare, Gatis Ošenieks, Krists Kūla, Santa Atte un Ilze Ozola.

Janas Gruntmanes izstādes laikā pazudušā darba “Elpa” ePOPEjai ir fototurpinājums – to var aplūkot fotogrāfijās, kas tapušas Ventspils apkaimē, kā arī Florencē, Milānā un Londonā.

“Janas mākslas darbs “Elpa” ir tik iedvesmojošs darbs, ka tas ir jāredz plašākai auditorijai. Domāju, ka šī tekstildarba mēnesi ilgusī ceļošana kopā ar “Kaktusa” fotomāksliniekiem ir tikai sākums vēl daudz plašākai izstādes “Elpai vajag telpu” tūrei,” stāsta fotokluba dibinātāja Agnese Pastare. Viņa atklāj, ka ideja ietvert vienu mākslas darbu citos radās, apmeklējot Janas Gruntmanes izstādi “Elpa” Popē, un kādudien vasaras rītausmā galvenā eksponāta “Elpa” vietā parādījās necila zīmīte, no kā vēlāk atvasināts fotoizstādes nosaukums.

“Mūsu fotoklubam ePOPEja ar darbu “Elpa” ir nebijis fotopiedzīvojums! Nereti mums pašiem aizrāvās elpa no domas, ko esam “sastrādājuši”, kad Janas tekstildarbs ceļoja pa pasauli un tika fotografēts dažādās vietās, saglabājot slepenību. Ceram, ka izstāžu apmeklētāji novērtēs šīs izstādes veikumu un kluba fotogrāfu radītos darbus. Adrenalīna deva un augstā atbildības sajūta šim fotoprojektam piešķīra pavisam citu sajūtu un pieeju,” fotokluba vadītājs Krists Kūla raksturo savu kolēģu noskaņojumu.

Jana Gruntmane ir gandarīta, ka tekstildarba “Elpa” ePOPEja ir atšķetināta un tās rezultātā tapuši citi mākslas darbi: “Ir jāļaujas trakulīgajam, lai līdzcilvēki pamostos, sajustu un novērtētu savu un blakus esošo Elpu. Šī sadarbība atgādina, ka Mākslas Elpa ir lielisks instruments vērtīgai un atmiņā paliekošai sarunai.”

Ventspils fotoklubs KAKTUSS ir 2019. gada aprīlī izveidota juridiska apvienība – biedrība, kurā apvienojušies astoņi līdzīgi domājoši fotogrāfi – gan tādi, kas fotogrāfē jau gadiem un ir jomas profesionāļi, gan tādi, kam fotogrāfija ir aizraušanās blakus pamatdarbam, taču visus “Kaktusa” biedrus vieno mīlestība uz fotogrāfiju tās dažādajās izpausmēs un nezūdoša vēlme pilnveidot savas prasmes un dalīties tajās arī ar citiem interesentiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: