Mūžizglītības centrs 2023. gada rudenī ikvienam Ventspils iedzīvotājam tradicionāli piedāvā apgūt gan valodu, gan tehnoloģiju kursus, kā arī aicina izvēlēties kādu no rudens semestra studiju kursiem un apgūt to kopā ar studentiem.

Mūžizglītības centrs 2023. gada rudenī tradicionāli piedāvā apgūt valodu programmas. Aicinām izmantot iespēju un pieteikties latviešu, vācu, angļu un ķīniešu valodas apguvei. Latviešu valodas apguvi A2 līmenī un vācu valodu iesācējiem plānots uzsākt septembra beigās, savukārt angļu valoda ar priekšzināšanām (B1 līmenis) tiks uzsākta jau 5.septembrī – mācības notiks otrdienās un ceturtdienās no plkst. 18:30 līdz 20:00 klātienē Ventspils Augstskolā. Tāpat arī sesto gadu pēc kārtas ventspilniekiem bez maksas būs iespēja apgūt ķīniešu valodu – gan tiem, kas ir iesācēji, gan tiem, kuriem jau ir priekšzināšanas. Kā jaunums tiks piedāvāts Ķīnas kultūras kurss.

Šī gada rudenī aicinām arī pamata līmenī apgūt tehnoloģiju kursus – gan Python programmēšanas, gan digitālo rīku un sociālo tīklu administrēšanas jomās. Python pēdējos gados ir kļuvusi par vienu no populārākajām programmēšanas valodām. Tā ir daudzpusīga programmēšanas valoda ar plašu pielietojumu - sākot ar nelieliem skriptiem un beidzot ar lielām sistēmām. Python izmanto gan tīmekļa aplikācijās, gan mašīnmācīšanās, gan lielo datu apstrādē, un tā ir piemērota gan iesācējiem, gan programmētājiem, gan zinātniekiem. Programma tiks īstenota 100% attālināti, un to docēs pieredzējis Ventspils Augstskolas docētājs.

2023. gada oktobrī tiek piedāvāts īsais kurss iesācējiem sociālo tīklu administrēšanas pamatos, savukārt novembrī kopīgi apgūsim vienkāršus digitālos rīkus satura veidošanai.

Jau vairākus gadus Ventspils Augstskola aicina cilvēkus, kuriem ir vidējā vai augstākā izglītība, kopā ar studentiem apgūt ikvienu augstskolā realizēto studiju kursu – vai tā būtu elektronika, robotika, matemātika, fizika, programmēšana, informācijas sistēmu drošība, testēšana, vai kāds no tulkošanas un valodu tehnoloģiju kursiem - starpkultūru komunikācija, angļu, vācu, franču, spāņu, krievu valodas, tulkošana, tekstu rediģēšana, terminoloģija, diplomātiskais protokols, vai arī biznesa vadības klāstā atrodamie kursi – ikviens tiek aicināts kaut uz īsu brītiņu iejusties Ventspils Augstskolas studenta ādā, apgūt izvēlēto studiju kursu, kārtot pārbaudījumu, iegūt novērtējumu un saņemt Ventspils Augstskolas izsniegtu sertifikātu par kredītpunktu apguvi. 2023. gada rudens piedāvājumā atrodami teju 200 studiju kursi.

Pieteikšanās visām mācībām ir atvērta. Vairāk informācijas Ventspils Augstskolas mājas lapā https://www.venta.lv/muzizglitiba/aktualitates vai zvanot pa tālruni 26566648, vai rakstot uz e-pastu mic@venta.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: