Latvijas hokeja izlases vārtsargs Artūrs Šilovs izvirzīts starp kandidātiem uz Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) 2022./2023.gada sezonas labākā spēlētāja balvu, vēsta IIHF.

Bez Šilova uz šo balvu pretendē arī Šveices izlases uzbrucējs Andress Ambīls, Kanādas uzbrucēji Konors Bedārds un Edams Fantili, Čehijas uzbrucējs Dominiks Kubalīks, kā arī Vācijas uzbrucējs Jons Peterka un aizsargs Morics Zaiders.

22 gadus vecais Šilovs maijā palīdzēja Latvijas izlase izcīnīt bronzas medaļas pasaules čempionātā, kur tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, tika iekļauts simboliskajā izlasē un saņēma labākā vārtsarga balvu. Šilovs visa čempionāta laikā laukumā bija 601 minūti, kas ir otrs visu laiku lielākais spēles laiks pasaules meistarsacīkstēs.

Šilovs piedalījās visās desmit pasaules čempionāta spēlēs, tikai pirmo maču neaizvadot pilnībā. Vārtsargs palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt septiņas uzvaras, atvairīja 92,14% metienu un ielaida vidēji 2,2 ripas.

Tāpat Šilovs Vankūveras "Canucks" rindās debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur piecos mačos svinēja trīs uzvaras un vidēji ielaida 2,75 ripas. Amerikas Hokeja līgā (AHL) Ebotsfordas "Canucks" sastāvā viņš 38 mačos izcīnīja 26 uzvaras, kas bija viens no labākajiem rādītājiem turnīrā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: