Sākusies pieteikšanās Ēnu dienai, kura šogad norisināsies 5. aprīlī. Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.

Ventspils Izglītības pārvalde Ēnu dienā šoreiz piedāvā skolēniem iepazīt pedagoga profesiju, lai veicinātu jauniešu karjeras izvēli un ar to saistītās studijas tieši pedagoģijas jomā. Lai gan var šķist, ka skolēni ikdienā ļoti labi redz dažādu pedagogu darbu, it īpaši mācību stundu vadīšanu, tad Ēnu diena ļaus ieraudzīt arī citus skolotāja pienākumus – kā notiek nodarbību un pārbaudījumu sagatavošana, mājasdarbu labošana un vērtēšana, kā notiek sadarbība ar citu priekšmetu skolotājiem un skolas vadību.

Vakances Ventspils izglītības iestādēs tiek piedāvātas visos izglītības līmeņos – pirmsskolas skolotāji, pamatskolas un vidusskolas skolotāji. Ēnot varēs arī vairākus izglītības iestāžu vadītājus un Izglītības pārvaldes vadītāju, kuri arī visi ir pedagogi.

Skolēni iepazīties ar ēnošanai piedāvātajām dažādu nozaru profesijām var mājaslapā enudiena.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: