Masāža ir viens no senākajiem ārstēšanas veidiem. Cilvēka ārstēšanā tā pielietota jau izsenis. Ventspils poliklīnikas masieris Deniss Čebanovs ir pārliecināts, ka ārstnieciskās masāžas iedarbība nav apšaubāma: tā var palīdzēt dažādu sāpju gadījumos.

Ārstnieciskā masāža uz ķermeni iedarbojas kā mehānisks kairinājums, ko masieris ar dažādiem masāžas paņēmieniem – mīcīšanu, berzēšanu, vibrācijām un citiem – raida dažādās ķermeņa vietās. Deniss Čebanovs, kurš Ventspils poliklīnikā darbu uzsāka pagājušā gada vasarā, norāda, ka ārstnieciskā masāža galvenokārt iedarbojas tieši uz nervu sistēmu, mazinot uzkrāto nervu saspringumu, kas uzlabo fiziskās un arī garīgās darba spējas, noņem psihoemocionālo spriedzi.

Pirms masiera profesijas apgūšanas Deniss Čebanovs ilgu laiku darbojies pavisam citā jomā, kas nav bijusi saistīta ar medicīnu – vadījis starptautisku organizāciju, bieži devies dažādos darba komandējumos. «Savā ikdienas darbu skrējienā vienā mirklī sapratu, ka vēlos kaut ko mainīt savā dzīvē: apdomāju, izvērtēju un nonācu pie secinājuma, ka vēlos kaut ko tajā mainīt. Sākotnēji nebija konkrētas idejas, ar ko piepildīt savu darba dzīvi, bet sports, kas vienmēr bijis manā dzīvē, palīdzēja nonākt pie izvēles. Sportojot pats nereti iedzīvojos traumās un veselības problēmās, tādēļ lieliski sapratu, ka cilvēkam vienmēr noderēs speciālista profesionāla palīdzība un padoms. Tā kļuvu par masieri,» stāsta Deniss Čebanovs. Viņš arī piemetina, ka ikdienas darbā Ventspils poliklīnikā pārsvarā sastopas ar pacientiem, kuri nav cieši saistīti ar sportu, bet tas nemazina patiku uz to, kas tiek darīts, jo «ir svarīgi, ka varu palīdzēt ar savām zināšanām», tā Deniss Čebanovs. Ārstnieciskās masāžas zināšanas Deniss apguva Rīgas Stradiņa universitātē. Šāda profesijas izvēle bija apzināta, jo, ja studēt izlemj pēc 40 gadu vecuma, to vairs nevar uzskatīt par nejaušību cilvēka dzīvē, tas ir aicinājums, pārliecināts Deniss. «Neslēpšu, studēt manā vecumā bija grūti. Tomēr, ja cilvēkam ir mērķis un viņš apzināti dodas uz to, tad var sasniegt visu, ko viņš vēlas. Man patīk izvirzīt mērķus un virzīties uz tiem gan profesionālajā jomā, gan sportā,» tā Deniss. Pabeidzis studijas pagājušā gada jūnijā, Deniss uzreiz sāka strādāt Ventspils poliklīnikā. Darbs šeit, Ventspilī, Denisam šķiet ļoti saistošs – kolēģi atsaucīgi, darba vieta iekārtota tā, lai būtu ērti gan masierim strādāt, gan pacientam saņemt medicīniskos pakalpojumus.

Vaicāts, kas ir raksturīgākās sūdzības, ar kādām ierodas pacienti, Deniss norāda, ka speciālists nereti tiek meklēts krietni par vēlu, proti, pacients ierodas jau ar sāpēm – visbiežāk muguras. Diemžēl ikdienā daudz laika tiek pavadīts pie datora, kas veicina muguras veselības problēmas. «Cilvēkiem ir raksturīgi par savu veselību sākt aizdomāties vairāk tad, kad jau ir parādījušās sūdzības, tādēļ aicinu iedzīvotājus rūpēties par savu veselību regulāri, saņemot masiera pakalpojumus savlaicīgi, kā arī būt fiziski aktīviem,» mudina Deniss Čebanovs, piebilstot, ka ārstnieciskā masāža palīdz locītavām un muskuļiem, uzlabo vielmaiņas procesu, mazina muskuļu sāpes.

Tā kā Denisa dzimtā vieta ir Ventspils un iepriekšējā dzīves un darba pieredze bija saistīta ar biežiem izbraukumiem un prombūtni no mājām, tagad Deniss Čebanovs nešaubās ne mirkli, ka turpmāk strādās Ventspilī un dalīsies ar savām zināšanām šeit. «Neplānoju strādāt nekur citur – man patīk būt un dzīvot Ventspilī, esmu daudz braukājis, līdz aptvēru tās dzīves vērtības, kas man šobrīd ir svarīgas – palīdzēt saviem pacientiem atgūt veselību, justies labi un nodrošināt, lai viņu dzīve ritētu kvalitatīvi,» uzsver Deniss Čebanovs.

Lai pieteiktos masiera apmeklējumam, jāsazinās ar poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pastu: registratura@ventspilspoliklinika.lv. Lai apmeklējums būtu valsts apmaksāts, ir nepieciešams ārsta nosūtījums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: