Laika posmā no septembra līdz decembrim Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) Nākotnes klasē norisinājās klimata nodarbības, kuru laikā interesentiem interaktīvi iesaistošā veidā tika sniegta iespēja mācīties aktuālāko par klimata pārmaiņām un vides aizsardzību.

Kampaņas ''Zaļā misija'' ietvaros norisinājās 21 nodarbības, kuru laikā ar dažādu digitālo rīku palīdzību bija iespējams izglītoties par tādām tēmām kā transports, resursu izmantošana, atkritumu šķirošana, energoefektivitāte, siltumnīcefekta gāzu avoti un to, kādu ietekmi uz cilvēku veselību atstāj klimata pārmaiņas. Katras nodarbības beigās dalībnieki pārbaudīja iegūtās zināšanas, piedaloties viktorīnā un pretendējot uz klimata tēmai atbilstošām veicināšanas balvām.

Nodarbības vadīja Kārlis Blumbergs, kurš secina: ''Klimata pārmaiņas nav tāda problēma, ko var ielikt plauktā un aizmirst uz kādu laiku – ir jārīkojas jau tagad. Tieši tāpēc, manuprāt, ir svarīgi izglītot iedzīvotājus, lai arī viņi var sākt rīkoties. Kopumā esmu patīkami pārsteigts par nodarbību iznākumu – tās apmeklēja tieši 444 cilvēki, kuri man šķita ieinteresēti un gatavi darboties arī ārpus Nākotnes klases. Protams, to, vai sabiedrība sāks kļūt aktīvāka, rādīs laiks, bet es ceru, ka esmu, vismaz daļēji, pavirzījis sabiedrību pareizajā virzienā. Strādājam kopā zaļai Eiropai!''.

Pasākumi tika īstenoti, izmantojot VATP Nākotnes klasē pieejamās tehnoloģijas. Nodarbību procesā dalībnieki izmantoja planšetdatorus un veica uzdevumus ar digitālo rīku palīdzību, tādējādi vairojot iesaisti nodarbību procesā. VATP arī 2023. gadā plāno organizēt klimata nodarbības, tāpēc aicinām sekot jaunumiem “Zaļā misija” Facebook lapā.

Sabiedrības informēšanas kampaņa ''Zaļā misija'' tiek ieviesta projekta ''VPB/vēsturiski piesārņoto vietu sanācija'' (projekta Nr. NFI/AK/04) ietvaros. Vairāk informācijas: www.vatp.lv/projekti/piesarnoto-vietu-sanacija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: