Pandēmijas apstākļi ir spieduši pārcelt mūzikas skolu pedagogu tālākizglītības pasākumus no klātienes - tiešsaistē. Pieprasījums pēc tiešsaistes lekcijām un meistarklasēm ir pārsniedzis jebkuras cerības - katrs nākamais pasākums, dalībnieku skaita ziņā, pārspēj iepriekšējo.

Piemēram, Valda Bernhofa vieslekcija 21. aprilī, interesentiem vairs nav pieejama, jo pieteikumu skaits ir sasniedzis 500, kas ir Ventspils Mūzikas vidusskolas tehniskais limits platformā ''ZOOM'', dalībnieku skaita ziņā. Arī dalībnieku ģeogrāfija ir kļūvusi plašāka, tālu pārsniedzot ierasto Ziemeļkurzemes apjomu - piedalās skolotāji no visas Latvijas, kā arī interesenti no citām valstīm, pat ASV.

Ventspils Mūzikas vidusskolas piedāvājums ir visai plašs - šonedēļ vien, notiks trīs tiešsaistes lekcijas:
- 14. aprīlī, plkst. 17, platformā ''ZOOM'' reģistrētie dalībnieki piedalīsies sarunā ar Bostonā strādājošo latviešu vijolnieci Aiju Rēķi. Meistarklases tēma - "Ķermeņa un roku brīvība, vibrato vingrinājumi". Dalībnieki piedalīsies bez maksas, to nodrošina ASV vēstniecības Latvijā mazo grantu programmas projekts.
- 15. aprīlī, plkst. 11, notiks Kaspara Ādamsona meistarklase "Diriģenta darbs klātienē un attālināti. Kordziedāšanas tradīcijas saglabāšana un turpināšana''.
- 16. aprīlī, plkst. 9 Andreja Dubkova vieslekcija "Mākslinieciskie un tehniskie risinājumi plānojot gaismu režiju''.

Arī šīs divas lekcijas tiek piedāvātas bez maksas, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda finansētajam projektam.

Nākotnē gaidāmas meistarklases vadīs nozaru līderi: izcilā operas dīva Sonora Vaice; jau pieminētais, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas akadēmiskā darba prorektors, profesors, muzikologs Valdis Bernhofs; leģendārais producents un režisors Arvids Babris; Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas mācību spēks, altists Arigo Štrāls un jau pieminētie: diriģents Kaspars Ādamsons, vijolniece Aija Rēķe un skatuves gaismu režisors, scenogrāfs Andrejs Dubkovs.

Pasākumu dalībniekiem tiek izsniegti tālākizglītību apliecinošie dokumenti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: