Trešdien, 24. februārī Ventspils Tehnikumā noritēja attālināta pieredzes apmaiņas tikšanās ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnisko grupu.

Tikšanās galvenais mērķis bija iepazīstināt RTU kolēģus ar jaunizveidoto virtuālo realitātes (VR) klasi - demonstrējot tās iespējas mācību procesā, daloties pieredzē par mācībspēku apmācību jauno tehnoloģiju lietošanā, tehnoloģiju praktisko pielietojamību, kā arī interesi gan no audzēkņu, gan pedagogu puses.

RTU pārstāvji vēlējās izzināt Ventspils Tehnikuma pieredzi un līdz šim izdarītos secinājumus, lai arī savā izglītības iestādē varētu turpināt attīstīties tieši šāda veida izglītības tehnoloģiju jomā.

No RTU pieredzes apmaiņā piedalījās – Profesors Dr.oec. Ingars Eriņš, Dr.sc.ing., asoc. prof. Jānis Zvirgzds, Dr.sc.ing., asoc. prof. Māris Kaļinka, doktorants Kirils Gorovojs. Zinātniskās grupas dalībnieki pārstāv RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāti, Mākslīgā intelekta un sistēmu inženierijas, kā arī Ģeomātikas katedru.

Savukārt no Ventspils Tehnikuma – projektu vadītājs Elvis Binders-Čoders, pedagogs Aleksis Franko, informāciju tehnoloģiju speciālisti Roberts Kraulis un Jānis Rikšs.

Tehnikuma direktore Kristīne Vagnere-Davidova: ''Ikkatra dalīšanās pieredzē ir ārkārtīgi nozīmīga, tā ir iespēja uzklausīt ieteikumus un dalīties savā pieredzē. Ventspils Tehnikumā jaunieši iegūst zināšanas un iemaņas, kuras ir nepieciešamas veiksmīgai karjerai, tāpēc jo īpaši nepieciešama ir sadarbība, izvērtējot iespējamo izglītības programmu pēctecību. Mūsu absolventi jau šobrīd izvēlas turpināt mācības Rīgas Tehniskajā universitātē, tāpēc uzsāktā sadarbība un pieredzes apmaiņa ir lielisks ieguldījums arī Ventspils Tehnikuma attīstībā.''

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: