No nākamā gada februāra līdz jūnijam ar ASV vēstniecības Latvijā Mazo grantu programmas atbalstu tiks īstenots projekts ''Iepazīsti un apgūsti ASV muzikālās izglītības un kultūras dažādību'', kura ietvaros PIKC "Ventspils Mūzikas vidusskola" uzsāks sadarbību ar nozīmīgiem Amerikā dzīvojošiem mūziķiem un pedagogiem.

Bostonā dzīvojošā latviešu vijolniece Aija Rēķe zoom lekcijās informēs par sekojošām tēmām: ''Muzikālās izglītības sistēma ASV - kopīgais un atšķirīgais ar Latviju'' un ''ASV klasiskās mūzikas kultūra šodien''.

Sākot no marta līdz jūnijam, reizi mēnesī Aija Rēķe vadīs meistarklases mūzikas vidusskolas audzēkņiem, kurās balstīsies uz ASV metodikām - ABRSM, El Sistema, Mark O'Connor, īpašu vērību veltot dažādām vijolspēles tehnikas lietām, tai skaitā - vibrato sekmīgai apguvei.

Kā projekta noslēgums un abu valstu vienojošais elements būs ASV jauno vijolnieku un mūzikas vidusskolas audzēkņu ansambļa kopīgi iestudēts un ierakstīts skaņdarbs.

Paralēli Aijas Rēķes meistarklasēm, ASV trompetists Čārlijs Porters jaunajiem trompetes spēles censoņiem gan stāstīs par džeza mūziku un tās attīstību ASV, gan praktiski strādās ar jauniešiem pie džeza mūzikas interpretācijas. Projekta ietvarā pavisam tiks īstenotas trīs meistarklases - februārī, martā un aprīlī.

Pateicoties ASV vēstniecības Latvijā atbalstam, būs iespēja iegādāties jaunus Amerikas autoru mācību un metodiskos materiālus, kas dos nozīmīgu ieguldījumu efektīgai vijolspēles apmācībai ilgtermiņā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: