Lai efektīvāk cīnītos pret Covid-19 izplatību, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš rosinās valdības kolēģus pagarināt Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo situāciju, kā arī ieviest stingrākus ierobežojumus, svētdienas vakarā tiešraides uzrunā sabiedrībai paziņoja premjers.

"Draugi, nav labi! Mēs jau astoņas nedēļas no vietas redzam, ka saslimstība ar Covid-19 aug un aug, un diemžēl aug arī mirstība," sacīja Kariņš, nosaucot šo par lielāko krīzi, kādu Latvija piedzīvojusi kopš neatkarības atgūšanas.

Premjerministrs klāstīja, ka šonedēļ Latvijas rādītāji ir pārsnieguši Vācijas rādītājus, kā arī neesot indikāciju, ka Covid-19 saslimstības pieaugums samazinātos. Vienlaikus viņš akcentēja, ka Vācijas veselības aprūpes sistēma ir ļoti bagāta un spēj tikt galā ar šādu uzliesmojumu, taču Latvijas aprūpes sistēma esot uz izdzīvošanas robežas. Jau tagad slimnīcas un ārsti ir pārslogoti, tāpēc nepieciešams rīkoties, pauda Kariņš, uzsverot, ka vislabākais veids, kā uzvarēt šo vīrusu, ir ievērot drošības pasākumus, lai vispār nesaslimtu.

Ministru prezidents arī norādīja, ka Covid-19 ir elpceļu infekcijas vīruss, kas grib, lai cilvēki sanāktu kopā un inficētu viens otru. "Ja vīrusa stratēģija ir panākt, ka esam tuvu viens otram, tad mūsu stratēģija ir pretēja - nodrošināt, ka esam tālāk viens no otra," uzsvēra Kariņš, skaidrojot, ka tāda bijusi arī valdības stratēģija, proti, nodrošināt lielāku distanci starp cilvēkiem un samazināt kontaktēšanos.

Viņš atzina, ka šī pieeja nenes nepieciešamos rezultātus, jo pārāk daudzi vieglprātīgi ievēro drošības pasākumus un visas nepieciešamās prasības. Kariņš arī atzina, ka valdības lēmumu pieņemšanas procedūra ar dažādiem viedokļiem un panāktajiem kompromisiem ir novedusi pie tā, ka valdības noteikumi daudziem nav pilnībā saprotami un reizēm šķiet pretrunīgi vai nekonsekventi.

Premjers atkārtoti aicināja ikvienu sabiedrības locekli ievērot noteiktos ierobežojumus - nepulcēties, neciemoties un distancēties, kā arī solīja, ka nāks klajā ar rosinājumu ne tikai ieviest stingrākus ierobežojumus, bet arī pagarināt Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo situāciju.

Vienlaikus viņš kā valdības vadītājs solīja mainīt līdzšinējo pieeju un rosināt ne tikai pieņemt stingrākus ierobežojumus, bet padarīt šo sistēmu saprotamāku visiem.

Lasi vēl

Komentāri (14)

  • -16
    Trakais Zivs 30.11.2020, 13:14:27

    Kretīniņš Kariņš rosina....Brauc uz savu ameriku dauni un liec mierā Latviju un tās iedzīvotājus ! Tautai jasaprot-jo vairak mēs visu so murgu ignorēsim -jo veselaki būsim!Nē maskām ! Nē pulcēšanās ierobežojumiem !! Nost ar šo valdību-visus sorosīītu pakaļlaižas tiesāt pēc kara laika likumiem par Dzimtenes nodevību !!!!

  • -15
    Trakais Zivs 30.11.2020, 13:22:40

    Daži praktiski padomi covidfeikpandēmijas ierobežošanai:
    1-Izbraucot no valsts atstajiet savu ,,gudro,,telefonu mājās-lietojiet veco labo pogu bakstāmo vai/arī citā valstī reģistrētu tālruni ar papildāmo karti.
    2-Iebraucot valstī izmantojiet falšu QR kodu ģeneratoru
    Free QR Code Generator (iesit gūglē un izdos variantus ) kā arī izmantojiet neredzamo TOR brauzeri.
    3-Par smiekla 5-10 naudiņam var nopirkt ( tie kas paši ir uz jūs ar kompi) negatīvu covidtestu.
    4-interesējieties pie paziņām kādi jaunumi valsts apjāšanas jomā un izmantojiet maksimāli visu pieejamo.
    5 -uzzinot par reāliem stukačiem (tiem kas zvana un stučī kaimiņus,paziņas utt-izplatiet informāciju poar viņiem,gan jau kāds parmācīs,Lai mums visiem kopā veicas !

  • -5
    .Panzerfaust 60 30.11.2020, 14:54:44

    Kārtības nebūs,kamēr drošības pasākumu klajie ignorētāji netiks izsludināti ārpus likuma.
    Un ar tādiem būtu tiesības izrēķināties turpat uz vietas,ne tikai varas pārstāvjiem,bet arī līdzpilsoņiem.
    Protams,izvērtējot spēku samēru.

  • -13
    A.n.i.t.a 30.11.2020, 16:17:05

    Uz ko tad jūs aicinat? Uz linča tiesu vai vienkārši uz fizisku izrēķināšanos ar citādi domājošajiem? Lai katrs pats sevi sargā un tad ir vienalga ,ko citi dara,jo mums taču ir maskas un pat respiratori un var jau nenākt ārā no mājām vispār.Nevar nevienu iepriecināt , ārkārtējā situācija ilgs līdz 2025.gadam, jo tādi ir pasaules vareno plāni.

  • -12
    Trakais Zivs 30.11.2020, 16:23:38

    Haha,tu nu i 1 idiots !Spēka samērs šinī gadījumā nu tiešām nebūtu uzpurņu nēsātājiem par labu!Jo tikko tauta sajustu ka var nomest tās nolādētās maskas tā 90% tās noņemtu momentā-šobrīd vairāk tās tiek vilktas ne jau lai izsargatos no kautkā mistiska,bet bailēs no naudasssoda!Tā ka nāktos iebāzt savu svilpi un mēli zem astes !

  • -7
    peace 30.11.2020, 15:16:59

    Paldies Kariņa kungam par vadības uzņemšanos šajā sarežģītajā periodā. Ir jāveicina problēmas risinājumi saistībā ar zemo uzticēšanos varas pārstāvjiem!
    Drošības pasākumu klajiem ignorētajiem un ativaxxeriem būtu jāierobežo iespējas pakalpojumu saņemšanai, diemžēl sabiedrība saprot tikai ar tādiem paņēmieniem.

  • -13
    Latvija pāri visām! 30.11.2020, 16:50:56

    Šie pīcveidīgie aicinātāji uz aizvien lielākiem aizliegumiem, sabiedrības šķelšanu un represijām, ir tik salkani "pareizi",
    ka trollis šiem smird cauri.
    Turpretī fašistelis ar daudzajiem nikiem to dara no savas verga sirds dziļumiem...

  • -4
    yolo 30.11.2020, 18:36:32

    Laikam aizmirsi no kura profila raksti. Smieklīgi no tevis lasīt pārmetumus par sabiedrības šķelšanu un daudzjiem segvārduem.

  • -7
    Die Fahne hoch! 30.11.2020, 19:08:09

    Labs līdzeklis pret pārkāpējiem,kuri ierobežojumus un aizliegumus neievēro apzināti,būtu administratīvais arests uz 10-15 diennaktīm.Žēl,ka nav iespējams pielietot miesassodus.Publisks pēriens ar sālsūdenī samērcētu pātagu ātri iedzītu tādiem bijību pret noteikumiem sabiedrības pasargāšanā no vīrusa.

  • -7
    Jeska 01.12.2020, 21:34:49

    Kariņš pats bija pieķerts veikalā bez maskas!!! Skaties portālā Kas Jauns jaunākās ziņas!

  • -1
    Nah Nahs XIII 02.12.2020, 05:34:27

    Tā veca bilde,vēl no vasaras.

  • -8
    Latvija pāri visām! 01.12.2020, 21:40:43

    Fakts - sabiedrību šķeļ kliķes izdomātie aizliegumi.
    Un interesanti vērot kā vienotu valodu atrod pediņmīļi ar nacistiem...

  • -7
    Latvija pāri visām! 02.12.2020, 01:22:57

    Die Fahne hoch! - vācu pediņa Horsta Veseļa sacerēta nacistu ziņģe.)))

  • -3
    krustmateflorence 02.12.2020, 10:03:12

    sociālos tīklos redzams, kā pats likumu izdevējs , pa veikalu ar sievu, abi staigā bez maskas!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: