Gatavojoties jaunajam mācību gadam, šogad dažādā veida remontdarbos Ventspils izglītības iestādēs kopumā ieguldīti 3,1 milj. EUR, no kuriem 1,9 milj. EUR ir pašvaldības finansējums, bet 1,2 milj. EUR ir projekta ''Izglītības iestāžu mācību vides infrastruktūras uzlabošana un materiāltehniskās bāzes pilnveidošana'' finansējums.

Ventspils 1. pamatskolā veikta trīs jaunu mācību klašu izbūve, visas elektroapgādes sistēmas nomaiņa un jaunas ugunsgrēka automātiskās atklāšanas un apziņošanas sistēma (UAS) izbūve, kā arī sporta zāles grīdas pārlakošana un līniju marķēšana.

2. pamatskolā - 17 mācību kabinetu remonts un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) sistēmas izbūve visā ēkā,

Centra sākumskolā - 35 logu remonts, Pārventas pamatskolā - 11 mācību kabinetu remonts, IKT sistēmas izbūve, visas elektroapgādes sistēmas nomaiņa, jaunas UAS izbūve, kā arī gumijas klājuma atjaunošana skolas sporta laukumā.

Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā - aktu zāles grīdas pārlakošana, kā arī soliņu, velosipēdu turētāju un atkritumu urnu uzstādīšana pie skolas 3x3 basketbola laukuma.

2. vidusskolā - meiteņu un zēnu mājturības kabinetu remonts, astoņu mācību kabinetu remonts, IKT sistēmas izbūve, kā arī elektroapgādes sistēmas atjaunošana, jaunas UAS izbūve un balss apziņošanas sistēmas (BAS) izbūve.

3. vidusskolā - virtuves flīžu atjaunošana, 4. vidusskolā - piecu mācību kabinetu remonts, 6. vidusskolā - astoņu mācību kabinetu remonts un linoleja grīdas ieklāšana telpā pirms skolas aktu zāles.

Jaunrades namā - skatuves grīdas klājuma atjaunošana, pirmsskolas izglītības iestādē (PII) ''Varavīksne'' - sporta zāles remonts, kā arī linoleja nomaiņa un sanmezgla remonts 8. grupā, PII ''Saulīte'' (Brīvības ielā 19) - aktu zāles grīdas pārlakošana, virtuves grīdas šuvju atjaunošana un bojāto flīžu nomaiņa, PII ''Bitīte'' - daļēja gumijas klājuma nomaiņa iestādes teritorijā.

Tāpat dažādās pilsētas izglītības iestādēs veikts ieejas mezglu, jumtu un fasāžu remonts, kā arī sporta un rotaļu inventāra, soliņu, nojumju un atkrituma urnu atjaunošana.

Mācību gada laikā remontdarbi vēl turpināsies 3. vidusskolā, atjaunojot centrālās ieejas āra kāpnes, Ventspils Jaunrades namā, atjaunojot fasādi, kā arī topošajā pirmsskolas izglītības iestādē Brīvības ielā 15, veicot ēkas un teritorijas labiekārtojuma pārbūvi. Tāpat šovasar visos bērnudārzos uzsākta optiskā datu tīkla izbūve, būtiski uzlabojot interneta jaudu.

Līdzās remontdarbiem, izglītības iestādēs veiktas iegādes par kopējo summu 305,5 tūkst. EUR. Projekta ''Izglītības iestāžu mācību vides infrastruktūras uzlabošana un materiāltehniskās bāzes pilnveidošana'' ietvaros par kopsummu 121,3 tūkst. EUR iegādātas 1 892 dažādu mēbeļu vienības, kā arī 21 projektors. Savukārt no pašvaldības finansējuma par 184,2 tūkst. EUR veiktas mācību literatūras un bibliotēkas fondu iegādes, mācību līdzekļu iegādes un iestādes nodrošinātas ar 604 dažādu mēbeļu vienībām, tehnoloģiskajām iekārtām virtuvēm un veļas mazgātavām, kā arī piecām A3 multifunkcionālās drukas iekārtām, diviem A4 krāsainas drukas printeriem un astoņiem melnbaltas drukas printeriem. Arī bērnudārziem iegādāts moderns tehniskais aprīkojums - 40 portatīvie datori, desmit krāsainas A3 formāta multifunkcionālās drukas iekārtas un desmit laminatori.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    KRX 27.08.2020, 09:54:16

    Es, protams, ļoti atvainojos par stulbu jautājumu, bet vai kāds no IP ir bijis 4.vidusskolā augstāk par 1.stāvu?!? 3.stāva gaitenis atgādina stūra māju. Vai šāds remonts izmaksā miljonus?!?
    Neskaitāmo reizi atgādināšu arī par aktu zāli. Domāju, ka vajadzētu piesaistīs dzeltenos medijus šim jautājumam, savādāk nav saprotama šāda "saimniekošana". Zāle nav redzējusi remontu gadus 40! Bet, protams, ir svarīgākas lietas. Piemēram, ģimnāzijas grīdas lakas kārtas atjaunošana. Saprotams.
    Kauns gan Izglītības pārvaldei, gan pašvaldībai.

  • -1
    Ventspils Izglītības pārvalde 27.08.2020, 12:10:22

    Labdien!
    Izglītības iestādēs primāri tiek uzlabota tiešā mācību vide jeb mācību kabineti. Ventspils 4. vidusskolā trīs gadu laikā veiks remonts visos mācību kabinetos, tajā skaitā izbūvēta informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sistēma, uzstādītas interaktīvās tāfeles, video projektori un ekrāni, dokumentu kameras un datori, kā arī iegādāti portatīvie datori pedagogiem.
    Pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi” sadarbībā ar projektētāju šobrīd strādā pie apliecinājuma karšu izstrādes Ventspils 4. vidusskolas aktu zāles atjaunošanai, tajā skaitā arī jaunas vēdināšanas sistēmas izbūvei. 2021. gada sākumā būs zināmas būvdarbu izmaksas un tiks pieņemt lēmums par būvdarbu realizāciju –iespējams, jau 2021. gadā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: