Pirmdien, 3. augustā, Ventspils Augstskolā tika atklāta organizācijas Junior Achievement Latvia rīkotā praktiskās uzņēmējdarbības un līderības nometne Junior Achievement Unlocked 2020. Nometne notiks līdz 8. augustam, kopā pulcējot 30 vidusskolēnus no visas Latvijas, tajā skaitā arī astoņus ventspilniekus.

Atklāšanas pasākumā viesojās Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš un Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāja Ineta Tamane, sveicot dalībniekus Ventspilī, iepazīstinot ar pilsētas piedāvātajām izglītības iespējām, kā arī vēlot tiem veiksmi ne tikai nometnē, bet arī turpmākajās uzņēmējdarbības gaitās.

Nometne Ventspilī norisinās jau trešo gadu un tās programmā paredzētas dažāda veida nodarbības jauniešu praktisko uzņēmējdarbības iemaņu attīstīšanai - biznesa ideju ģenerēšana, biznesa modelēšana, produktu prototipēšana, prezentācijas prasmju apgūšana un citas uzņēmējdarbībā būtiskas nodarbības. Tāpat trīs vakarus paredzētas tikšanās un diskusijas ar sabiedrībā zināmām personībām, kas tiks straumētas portālos diena.lv un labsoflatvia.com, kā arī Junior Achievement Latvia Facebook lapā.

Otrdien, 4. augustā, plānota diskusija ar Swedbank jaunuzņēmumu attiecību vadītāju Mārīti Aleksandru Silavu par izaugsmi, izdegšanu un sevis realizēšanu.

Trešdien, 5.augustā, diskusija ar Eiroparlamenta deputāti, Eiropas Enerģētikas foruma finanšu direktori, prof. Dr. oec. Inesi Vaideri par tēmu ''Politikas un ekonomikas prioritātes. Vai un kā iespējams tās savienot?'', savukārt ceturtdien, 6. augustā, pie jauniešiem viesosies investīciju banķieris Ģirts Rungainis, ar kuru saruna būs pat tēmu ''Vai Covid-19 ietekmējis Latvijas ekonomiku?''.

Piektdien, 7. augustā, tiešraidē būs iespējams sekot līdzi jauniešu radīto biznesa ideju prezentācijām.

Nometne Junior Achievement Unlocked 2020 norisinās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta ''Inovāciju motivācijas programma'' ietvaros un tiek organizēta sadarbībā ar Ventspils Izglītības pārvaldi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: