Būvfirmas AS "BMGS" apgrozījums pērn bija 60,754 miljoni eiro, kas ir par 1,3% vairāk nekā 2018. gadā, savukārt "BMGS" peļņa pērn bija 483 175 eiro pretstatā gadu iepriekš ciestajiem zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka "BMGS" galvenie objekti Latvijā pērn bija galvenā jūras ceļa (FG dambis) vēsturiskā krasta nostiprinājuma rekonstrukcija Rīgas ostā, Venstpils brīvostas krasta nostiprinājumu pārbūve Dienvidu molā, Ventspils brīvostas Ziemeļu mola atjaunošana, Latvijas starptautiskās skolas celtniecība Babītes novadā, Ventspils jahtu ostas pārbūve, tirdzniecības centrs Ventspilī un gājēju tunelis zem dzelzceļa Ogrē.

Savukārt "BMGS" filiāles ārzemēs pērn veica vairāku piestātņu rekonstrukciju Klaipēdas ostā, Kakumē jahtu ostas būvniecību Tallinā, kā arī hidrotehnisko būvju celtniecība Hanhikivi atomelektrostacijas ūdens aizvadnes kanālā Somijā.

Pārstāvniecība Zviedrijā turpina dzīvojamo ēku būvniecību ar pašu ražotām dzelzsbetona konstrukcijām. Pērn veikti darbi trīs daudzfunkcionālajos dzīvojamajos kompleksos Zviedrijā.

Šogad uzņēmums plāno saglabāt un palielināt hidrotehnisko darbu apjomu Latvijā, kā arī attīstīt un nostiprināt biznesa virzienu jaunu dzelzceļa objektu projektēšanā un būvniecībā.

Tāpat plānots apgūt jaunus celtniecības tirgus Lietuvā, Zviedrijā, Igaunijā un Somijā, īpašu uzmanību pievēršot attīstībai un investīcijām Somijā.

Vadības ziņojumā norādīts, ka Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi nav būtiski ietekmējuši "BMGS" darbību. Uzņēmuma apgrozījums pēdējo mēnešu laikā ir bijis stabils un darbībā nav bijuši traucējumi. Visi plānotie darbi būvlaukumos, kā arī betona, dzelzsbetona un metāla konstrukciju ražošana notika pēc plānotajiem grafikiem saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem.

Arī izejvielu iepirkšana, transportēšana un apakšuzņēmēju darbs netika pārtraukts un notika saskaņā ar līgumsaistībām un pēc saskaņotajiem darbu grafikiem, teikts vadības ziņojumā. No pasūtītāju puses netika pieprasīta debitoru parādu maksājumu atlikšana, savukārt "BMGS" neaizkavēja kreditoru parādu samaksu.

Patlaban nav paredzams, ka Covid-19 uzliesmojumam būs turpmāka tieša un būtiska negatīva ietekme uz uzņēmuma darbību un finanšu rezultātiem, uzsvērts vadības ziņojumā.

2018. gadā "BMGS" strādāja ar 60,001 miljona eiro apgrozījumu un cieta 1,313 miljonu eiro zaudējumus.

"BMGS" hidrotehniskās un civilās būvniecības jomā darbojas vairāk nekā 60 gadus, jo "BMGS" ir 1952. gadā dibinātā tresta "Baltmorgidrostroj" tiesību pārņēmēja. "BMGS" pamatdarbība ir hidrotehniskā celtniecība, tiltu būvniecība, kā arī pāļu pamatu izveidošana. Uzņēmums veic betona ražošanu, dzelzsbetona konstrukciju un metāla konstrukciju ražošanu, sniedz ģeotehniskos pakalpojumus, iznomā mehānismus celtniecībai.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 239 600 eiro. "BMGS" patiesie labuma guvēji ir Viktors Para un Dmitrijs Prokopčiks.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Neue.Ordnung 10.08.2020, 16:00:15

    Kurš tirdzniecības centrs Ventspilī?

  • 0
    Kriska 10.08.2020, 17:18:36

    Vai šo rakstu jāsaprot kā apsveikumu ar Celtnieku dienu? Pievienojos!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: