Ņemot vērā valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa pagarinājumu, no 2020. gada 15. aprīļa Ventspils pilsētā dežūrdārziņu darbu pārņem pirmsskolas izglītības iestādes ''Zvaigznīte'', ''Margrietiņa'', ''Saulīte'', ''Bitīte'' un ''Pasaka'', nodrošinot bērnu pieskatīšanu gadījumos, kad vecākiem nav iespējams nodrošināt bērnu pieskatīšanu ģimenē.

Tomēr atgādinām – valstī joprojām ir ārkārtas situācija, tāpēc visdrošāk ir mājās!

Lēmums par dežūrdārziņu skaitu un tajā esošo dežūrgrupu daudzumu pieņemts, balstoties uz aprīļa sākumā veiktajām vecāku aptaujām par plānoto apmeklējumu pēc 14. aprīļa. Gadījumos, ja bērns pirmsskolas izglītības iestādi vēlēsies apmeklēt pēc prombūtnes, lūdzam vecākus vismaz dienu iepriekš iesūtīt pieteikumu uz e-pastu pii@ventspils.lv, norādot audzēkņa vārdu, uzvārdu, personas kodu, vecāku kontakttālruni, vēlamo dežūrdārziņu un dežūrdārziņa apmeklēšanas uzsākšanas laiku.

Dežūrdārziņu kontaktinformācija:

  • Pirmsskolas izglītības iestāde ''Bitīte''

Adrese: Kuldīgas iela 134, Ventspils

Tālr.: 636 56118

Vadītāja: Aija Ščelkaļina, tālr. 26323473

  • Pirmsskolas izglītības iestāde ''Margrietiņa''

Adrese: P.Stradiņa 10, Ventspils

Tālr.: 63663870

Vadītājas p. i.: Inguna Irbe, tālr. 26499015

  • Pirmsskolas izglītības iestāde ''Pasaka''

Adrese: Ugāles iela 15, Ventspils

Tālr.: 63661505

Vadītāja: Marika Lemberga, tālr. 28600657

  • Pirmsskolas izglītības iestāde ''Saulīte''

Adrese: Brīvības iela 19, Ventspils

Tālr.: 636 27839

Vadītāja: Laima Znotiņa, tālr. 29920696

  • Pirmsskolas izglītības iestāde ''Zvaigznīte''

Adrese: Sarkanmuižas dambis 19, Ventspils

Tālr.: 63623801

Vadītāja: Olga Ņefjodova, tālr. 28353590

Sniedzot atbalstu ģimenēm, kuru bērni šobrīd dežūrdārziņus neapmeklē un tiek pieskatīti mājās, Ventspils Izglītības pārvaldes mājaslapā katru dienu tiek publicēti mācību materiāli pirmsskolas vecuma bērniem darbam mājas apstākļos, kurus brīvprātīgi un pēc saviem ieskatiem var izmantot katra ģimene. Jaunākie uzdevumi katru rītu pieejami ŠEIT.

Vienlaikus atgādinām – balstoties uz Veselības ministrijas sniegto informāciju, gadījumos, ja bērns atradies prombūtnē no dežūrdārziņa, bet šajā laikā nav slimojis un tam nav nekādu saslimšanas simptomu, ierodoties dežūrdārziņā, ārsta zīme nav nepieciešama un bērna veselības stāvokli vecāku klātbūtnē novērtēs viena no divām pirmsskolas izglītības iestādes medmāsām. Ja bērns nav apmeklējis dežūrdārziņu infekcijas slimību pazīmju dēļ vai slimojis ar infekcijas slimību, nepieciešama ārsta zīme.

Uzsākot apmeklēt jauno dežūrdārziņu, vecākiem pirmajā dežūrdārziņa apmeklēšanas dienā un turpmāk katru pirmdienu jāiesniedz rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav bijuši kontaktā ar saslimušajiem vai kontaktpersonām, kā arī vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.

Rūpējoties par drošību, visos dežūrdārziņos tiek veikta pastiprināta telpu un inventāra dezinfekcija. Dežūrgrupās uzturēšanās tiek nodrošināta no 7-10 bērniem, lai palielinātu iespēju distancēties, un nodarbību laikā netiek izmantotas spēles, kurās nepieciešams tiešs kontakts. Pie slēgtajām pirmsskolas izglītības iestādēm izvietotas informatīvas zīmes par slēgšanu, tās apsargā apsardzes firma un to teritoriju uzrauga iestādes sētnieks. Visas izglītības iestādes lūgts pastiprināti uzraudzīt arī pašvaldības policijai.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: