Ventspils Augstskola (VeA) parakstīja sadarbības līgumu ar Zviedrijas Kosmosa korporāciju (SSC), kas ir viens no vadošajiem un globālajiem augsto kosmosa tehnoloģiju pakalpojumu uzņēmumiem pasaulē, ar kuru sadarbību uzsāks arī Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūts ''Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs'' (IZI VSRC).

SSC ir vairāk kā 50 gadu pieredze pilnā kosmosa tehnoloģiju pakalpojumu spektrā, no iespēju izpētes projektiem līdz tiešajiem pakalpojumiem kosmosa industrijā. SSC pieder Zviedrijas valdībai un šobrīd darbojas trīs galvenajos virzienos: zinātnes un derīgās kravas nogādāšanas orbītā pakalpojumi, satelītu zemes bāzes staciju tīkla pakalpojumi un satelītu darbības nodrošināšanas un inženiertehniskās izstrādes pakalpojumi.

Sadarbības mērķis ir apvienot VSRC un SSC kompetences, lai kopīgi strādātu pie VSRC radioteleskopu RT-16 un RT-32 adaptēšanas duālam pielietojumam radioastronomijā un tālā kosmosa komunikācijās, tādējādi radot iespēju antenu starpdisciplināram pielietojumam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: