Sporta skolas Spars džudisti startējuši Latvijas čempionātā U18 vecuma grupā un pieaugušo konkurencē, mājās pārvedot trīs medaļas – divus sudrabus un vienu bronzu.

Junioru čempionātā startēja 82 dalībnieki no 17 Latvijas klubiem, bet viena no lielākajām konkurencēm bija puišu cīņās svara kategorijā līdz 60 kg, kurā startēja astoņi sportisti. Tajā skaitā arī divi ventspilnieki – Artjoms un Aleksejs Gorbatenko. Starts abiem padevās identisks, jo pirmajā cīņā tika izcīnīta uzvara, bet jau nākamajā sekoja zaudējums. Artjoms piekāpās Robertam Puram no Alūksnes, bet Aleksejs zaudēja citam alūksnietim un Robertam – Javorskim. Tas nozīmēja, ka brāļi sacensību turpinājumā var cerēt tikai uz bronzas medaļām (tādas tiek izspēlētas divas). Artjoms dienu noslēdza ar divām uzvarām, kas tiešām ļāva iegūt bronzas medaļu, bet Aleksejs medaļu cīņā tikās ar Puru, kurš prata pieveikt arī otru ventspilnieku, pats tiekot pie medaļas, bet sāncensi atstājot piektajā vietā.

Vēl iespaidīgs bija dalībnieku skaits svara kategorijās līdz 73 un 66 kg, kurās startēja attiecīgi 16 un 15 sportisti. Abās bija arī pa vienam Spara pārstāvim, taču ne Andžejam Godļevskim, ne pagājušā gada sudraba medaļas ieguvējam Artjomam Kvašņinam neizdevās pārvarēt pirmo kārtu, ar ko arī cīņa bija galā.

Marija Seļezņova, kas decembra sākumā izcīnīja sudraba medaļu Eiropas kadetu čempionātā sambo, sacensību pirmajā dienā startēja junioru mačos, cīnoties svara kategorijā līdz 63 kg, kurā bija sešas dalībnieces. Sākumā tika aizvadītas priekšsacīkstes, kurās ventspilniece vispirms smagā cīņā pieveica Sofiju Vlasovu no Rīgas kluba Kyodai, bet pēc tam ātri pievarēja Jūliju Celenbergu no Alūksnes, droši iekļūstot pusfinālā. Fināls tika iekarots, uzvarot Jelgavas pārstāvi Elizabeti Muntjanu, taču izšķirošajā cīņā panākumu sērija aprāvās – uzvaru svinēja Sofija Gžibovska no Preiļiem, ventspilniecei atstājot sudraba medaļu.

Diezgan līdzīgs nākamajā dienā bija pieaugušo čempionāta scenārijs šajā svara kategorijā. Šoreiz gan dalībnieces bija piecas, bet Marija atkal pieveica visas, izņemot Sofiju, tā tiekot pie vēl vienas sudraba medaļas. Jāpiebilst, ka pieaugušo konkurencē bija vien 52 dalībnieki, tajā skaitā arī septiņi Lietuvas pārstāvji.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: